DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.970,00 6.729
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

‘Türkiye’de bir numarayız’

Son Güncelleme :

05 Haziran 2018 - 10:26

Eti, yeniden başkan

S.S 1 Nolu Tekirdağ Lojistik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Genel Kurulu geniş bir katılımla gerçekleşti.2 adayın yarıştığı seçimlerde 11 yıldır başkanlık görevini yürüten Ali Rıza Eti, 283 oyun 164’ünü alarak yeniden başkan seçildi.

164 OYLA TEKRAR BAŞKAN

S.S 1 Nolu Tekirdağ Lojistik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi olağanüstü genel kurulu kooperatif binasında yapıldı. Genel Kurula TSO Başkanı Cengiz Günay, Şoförler Odası Başkanı Şenol Turan, Tekirdağ Esnaf Sanatkar Odaları Birliği ve Pazarcılar Odası Başkanı Sami Kayın ve ortaklar katıldı.

Gündem gereği saygı duruşu İstiklal Marşı okundu. Divana teklif edilen Doğan Çelikkol ,Harun Dırak,Halil Ergen seçildiler. 7 maddeden oluşan gündem maddeleri oy çokluğu ile kabul edildi. Seçimler maddesinde 283 ortak ve vekalet oy kullanıldı, 3 oy geçersiz sayıldı. Mavi liste ile seçime giren mevcut başkan Ali Rıza Eti 164, beyaz liste ile seçime giren Metin Ulutaş 115 oy aldı. Pancar söküm makinesi alımı için yapılan gizli oyda alınması için 150 oy,  alınmaması için de 126 oy kullanıldı. Pancar makinesi alınmasına karar verildi.

YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU

ASİL YÖNETİM KURULU: Ali Rıza Eti, Hamdi Ayçil, Güray Sancar,Ertan Taş,İsmail Nogaylar,Ercan Bilmeç, İbrahim Yılmaz

DENETLEME KURULU ASİL: Murat Akşit, Taner Işık,Şükrü Çakır

TRAKYA MOTORLU TAŞIYICILAR BİRLİK DELEGE: Doğan Çelikkol, Ali Rıza Eti,Halil Ergen,Mustafa Ayten,Harun Sever seçildiler

HERKESE YARDIMCI OLDUM

Başkanlığı döneminde herkese yardımcı olduğunu kaydeden Eti, “Siyasi kimliğim kamyonculara hep kazandırdı. Siyasi kimliğim nedeniyle kamyoncu esnafının çözülmeyen işlerini çözdüm. Bana oy veren vermeyen herkese yardımcı oldum. 11 senem bitti. Ne yaptıysam yine aynısını yapacağım. 11 senede bu kooperatifi nereye getirdiysem yine oraya götüreceğim” dedi.

40 MİLYONLUK YATIRIM YAPTIK

14 milyon yatırımla 40 milyonluk değere ulaştıklarını ifade eden Eti, Evet çok ısrarcıyım. Evet ısrarlarım nedeniyle depo yeri alarak depomuzu yaptık. 4 tane tır aldık. Böbrek hastanesinin yanında 25 dönüm yer aldık. Hep mal sahibi olduk. Eskiden yüzde onların üzerinde ortaklardan kesinti yapılıyordu. Bizim zamanımızda yüzde 4 kesinti yapılmış. 14 milyon liralık yatırım yaptık. 6.5 milyon TL döner sermayemiz var. Bugün 14 milyonluk yatırımın değeri 40 milyondan daha fazla. Size en çok parayı biz ödüyoruz. 15 günde ortaklarımıza bir ödeme yapıyoruz” diye konuştu.

Borçlu bir kooperatifi aktif hale getirdiklerini kaydeden Eti, Türkiye’de bir numarayız. Trakya’da bütün kooperatifler bize özeniyor. Bankalar eskiden kredi vermiyordu. Bankalar peşimizde. 11 senede bu kooperatifi sizlerle bu hale getirdik. Borçlu kooperatifi bugün getirdiğimiz nokta ortada” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Habertrak/Ferhat Akgün