DOLAR 32,4056 % -0.08
EURO 34,6468 % -0.52
GRAM ALTIN 2.390,63 % -1,82
ÇEYREK A. 3.908,68 % -1,83
BITCOIN 60.377,07 -4.038
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Türkiye’nin alternatif turizm noktalarından

Son Güncelleme :

09 Ekim 2021 - 15:04

Habertrak/Serhat Yeşilipek

Türkiye’nin alternatif turizm haritası yayınlandı. Yayınlanan haritada Tekirdağ, Uçmakdere’de yapılan yamaç paraşütü ile alternatif turizm noktaları arasında yer aldı.

 

Uçmakdere, eşsiz doğası ve yamaç paraşütü tutkunları için en uygun yerler arasında yer alması ile birlikte adını alternatif turizm noktaları arasına yazdırdı. İstanbul’a yakınlığı ile de dikkat çeken Uçmakdere’ye belediyelerin gerekli turizm yatırımlarını yapması bekleniyor. Uçmakdere’de altyapı, yamaç paraşütü tutkunları için tuvalet, elektrik ve su gibi eksikliklerin eksikliği devam ediyor.

Türkiye’nin turizmi, koronavirüs salgınının getirdiği kısıtlama döneminde diğer ülkelerden pozitif ayrıştı. Normalleşme döneminde de farkını ortaya koyarak artışa geçti.

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere, yamaç paraşütü yapmak isteyenlerin tercih ettiği önemli bir destinasyon haline geldi. Yamaç paraşütü yapmak isteyenler, Uçmakdere’den kendilerini eğitmenler eşliğinde kıyıya süzülerek bırakıyor. Uçuşun ardından sahile inenler, organizasyonu yapan kurumun araçları ile tekrar ilk çıkış noktasına getiriliyor. Bu hareketlilik Tekirdağ’da turizmi, sezonun kalıplarının dışına çıkmasını sağlıyor.