DOLAR 32,2825 % -0.18
EURO 34,7891 % -0.09
GRAM ALTIN 2.408,74 % 0,64
ÇEYREK A. 3.938,29 % 0,64
BITCOIN 65.186,00 2.413
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Üç ayların müjdecisi: Regaip Kandili

Son Güncelleme :

07 Mart 2019 - 13:28

Üç ayların müjdecisi olarak bilinen Regaip Gecesi bu gece kutlanacak.

Gece kapsamında Süleymanpaşa İlçesi Eski Camii’nde vaaz edilip, mevlit okunacak.

Mübarek Regaib gecesi ile ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa İlçe Müftüsü Ayhan Okur, “Yüce Allah’ın, rahmet, mağfiret ve nimetlerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi, samimi kalple Allah’a yönelenlerin affedilmelerinin ümit edilmesi ve müminlerce gönülden arzulanması sebebiyle bu geceye ‘Regaib’ denilmiştir.

Bu gece idrak edeceğimiz Regaib Kandili ile başlayacak olan üç aylar bize manevi iklimden istifade etme imkânını sunan müstesna zaman dilimleridir.

Üç aylar rahmeti İlahinin sağanak şeklinde yağdığı, oluk oluk aktığı, Rahmeti İlahinin tecelli ettiği çok kıymetli aylardır. Müslümanlar olarak bizler bu ayları fırsat bilip bu ayların feyiz ve bereketinden istifade etmek için azami gayret göstermeliyiz.

Kendimizle yüzleşmekten çekinmeden, bilerek ya da bilmeyerek yaptığımız bütün hatalardan ve işlediğimiz günahlardan samimi pişmanlıklarla tövbe ederek arınma fırsatını değerlendirmeliyiz.” dedi.

“YAŞADIĞIMIZ HAYATI MUHASEBE ETMEMİZ İÇİN ÇOK BİR KIYMETLİ FIRSATTIR”

Okur, “İnsanoğlunun en önemli görevlerinden birisi gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma sorumluluğu içinde olmasıdır.” Diyerek konuşmasını sürdürdü ve “Bu bağlamda önemli gecelerde de bir geçmiş muhasebesi yapılması önemlidir. Peygamber Efendimiz (S.A.S.) Recep ayı girdiğinde; ‘Allah’ım, Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur’ şeklinde dua etmiş ve bu kutlu zamanların önemine dikkat çekmiştir. Müminler için elbette bütün zamanlar kıymetlidir ve Allah’ın rızasını kazanmak gayesiyle kulluk şuuru içerisinde yaşanması gerekir.

Bununla beraber mübarek gün ve geceler, yaratılış gayemizi idrak ederek yaratan ve yaratılanlarla münasebetlerimizi ve yaşadığımız hayatı muhasebe etmemiz için çok kıymetli fırsatlardır”

“RAHMET MEVSİMİ ÜÇ AYLAR”

İslam âleminde halk arasında ‘üç aylar’ diye isimlendirilen ve rahmet, bereket mağfiret iklimi olarak adlandırılan zaman dilimi 8 Mart 2019 Cuma günü Recep ayının girişiyle başlıyor. Üç Ayların başlaması ile ilgili bilgi veren Okur, Hicri ayları şu şekilde açıkladı: Muharrem, Safer, Rebiülevvel, Rebiülahir, Cemaziyelevvel, Cemaziyelahir, Recep, Şaban, Ramazan, Şevval, Zilkade, Zilhicce.

Recep ayının, Cenab-ı Hakk’ın Tevbe Süresi 36. Ayette ifade ettiği dört haram aydan birisi olduğunu ifade eden Okur, Recep ayının Regaip gecesi gibi müstesna bir zaman dilimine sahip olduğunu ifade etti. Böylece bereket ve rahmetinden istifade edilecek özel aylardan birisi olduğunu belirtti.

“KADİR GECESİ BİN AYDAN DAHA HAYIRLIDIR”

Okur şunları kaydetti: “Müslümanları manevi âlemin zirvelerine taşıyan üç ayların isimleri Recep, Şaban ve Ramazandır.

Üç ayları bu kadar değerli kılan ve farklı bir havaya bürüyen en önemli sebep ise üç ayların içinde bulunan Regaib, Miraç Beraat ve Kadir gecelerinin varlığıdır.

Ve yine Allah Teâlâ’nın beyan buyurduğu Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Hıtab-ı Celilinin muhatabı olan Kadir gecesinin feyz ve bereketinin kendisin de yaşanıyor olmasıdır.

Bu değer ve öneme işaret eden Peygamber Efendimiz (S.A.V) ‘Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını hakkımızda mübarek eyle, bizi Ramazan ayına ulaştır.’ buyurmuşlardır.

Zira Cenab-ı Hak bizleri affetmek, kulluğumuzu ifade edebilmemiz için böyle özel gün ve geceleri bize ikram etmiştir.

Allah’ın kulları olarak bizlere düşen böyle gün, gece ve ayları manevi açıdan en dolu şekilde geçirmektir. Üç aylarınızı ve idrak edeceğimiz Regaib kandilini tebrik eder, sağlık sıhhat afiyetler dilerim.”

 Habertrak/Özlem İnan