DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 64.405,51 1.377
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°

Ufka değil; yobazlığa ve sapıklığa yolculuk

Son Güncelleme :

15 Ocak 2018 - 10:11

Eğitim İş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ufka Yolculuk projesini eleştirdi.

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren, Milli Eğitim Bakanlığının, Ufka Yolculuk isimli projesinde ensest ilişkinin örnek gösterilmesini eleştirerek, “Ufka değil; yobazlığa ve sapıklığa yolculuk”sözleriyle Milli Eğitime sert çıktı.

“ANAYASA VE LAİKLİĞE AYKIRIDIR”

Eren, konuyla ilgili açıklamasında Ufka Yolculuk projesinin anayasaya ve laikliğe aykırı olduğunu belirterek: “Son günlerde içinde ensest hikâyeler barındırdığı saptanan bir kitap konuşuluyor. Kitabın kendinden mezhepçi olan: Sünnet olmadan Ümmet olmaz! İskenderi tarikatı lideri Mahmud Esad Coşad tarafından yazılmış kitap Zinde kulübü, Server Gençlik, İLKSED gibi adları olan güya çevre ve izcilik kulüpleri tarafından düzenleniyor. Ufka Yolculuk adı altında düzenledikleri yarışmalarla gerici amaçlarına hizmet eden bu oluşum ne yazık ki milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet işleri Başkanlığı, Memur Sen Konfederasyonu İktidar partisi belediyeler ve birçok Sivil Toplum Kuruluşu tarafından destekleniyor. Eğitim- İş olarak bu konunu üstüne gittiğimizde görmekteyiz ki bu yarışma Açıkça anayasaya ve Laikliğe aykırıdır. Öncelikle Ülkedeki insanların dini görüşlerini sorgulamak ya da belli bir dini görüşe özendirmek hiçbir kişinin ya da kurumun haddi ve hakkı değildir. Herkes istediği gibi inanır ya da inanmaz. Sadece Sünni inancı üzerinden baskı kurmak yanlıştır. Mezhepçiliktir. Halkı kin ve düşmanlığa tahriktir. Devlet kurumları din üzerinden halka özellikle de çocuklara baskı yapmamalıdırlar. Oluşum amaçlarında belirtildiği üzere “Hadisleri önemsizleştirip Kuranı yanlış tanıtan tuzaklardan kaçınmak” olarak belirlemiş. Aynı hadisler doğrultusunda Diyanetin verdiği ve toplumda infial yaratan fetva henüz gündemimize düşmeden bu ensest ilişki temalı öykünün ortaya çıkması tesadüf müdür? Elbette değildir. Çünkü yobazlık asla münferit değildir. Örgütlü bir bütünün parçalarıdır. Örneğin “Ufka Yolculuk” temalı Ensest hikaye barındıran bir kitabı çocuklara dağıtan bu oluşumun Tekirdağ Saray ilçe temsilcisinin geçtiğimiz günlerde kız çocuklarına alçakça kin kusan pedofili arzularını sosyal medyadan haykıran Cihat Ç. Olması asla bir tesadüf olamaz. Peki bu oluşumu destekleyen diğer kurumlar bu geleceğin FETÖ’sü olmaya aday yüzlerce tarikattan sadece biri olan bu sözde sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerinden bağımsız olması mümkün müdür?

Bugün üzerimizde tarihi bir sorumluk vardır. Eğitimin temel amacı çocukları korumak ve geliştirmek olmalıyken şiddeti, sapkınlığı ve yobazlığı aşılamaya çalışanlara bu ülkenin nasıl bir yer olduğunu göstermemiz gerekmektedir. Eğitim- İş olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Bakanlığa sesleniyoruz! Sapıkları, pedofilileri bir araya toplamış olan bu oluşumun faaliyetlerini derhal yasaklayın, onlara destek olmayın, kitaplarını dağıttırmayın, çocuklarımızı korumak için aldığınız devlet görevini pedofili alçaklara şemsiye yapmayın! Bunları destekleyen sendika ve STK’leri de şiddetle kınıyoruz. Eğitim- İş olarak her türlü gerici odakla mücadelede halkımızı bize desteğe ve çocuklarımız ve özgürlüklerimiz korumak adına birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Ancak şunu da belirtmeliyiz ki mücadele alanında tek başımıza da kalsak çocuklarımız için direnecek, mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz!” diye konuştu. Habertrak/Hülya Ural-Canlı