DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.945,26 5.648
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

Uğur Mumcu Tekirdağ’da anıldı

Son Güncelleme :

26 Ocak 2019 - 11:11

CHP Süleymanpaşa Kadın ve Gençlik Kolları tarafından Ahmet Erensoy Gençlik Merkezinde 24 Ocak 1993 tarihinde bir suikast sonucu öldürülen gazeteci Uğur Mumcu’nun ölümünün 26. yılında anma programı düzenlendi.

Düzenlenen anma programına CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, Cumhuriyet Kadınları Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Seval Eşer, Cumhuriyet Halk Partisi kadın Kolları,  Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik örgütünün temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Ahmet Erensoy Gençlik Merkezinde düzenlenen anma etkinliği, saygı duruşu ile başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun Diyarbakır’da şehit olan Sakaryalı Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkanın da 18.yıl dönümünde yine rahmet ile anıyoruz. Yine bugün kalemini satmayan, demokrasinin önderi demokrasiyi ileri götürmek için canını veren sevgili Uğur Mumcu’nun da ölüm yıl dönümü tam 26 yıl geçmiş. Bu kötü günde programda bulunanlara müjdeli haberini olduğunu söyleyerek, “Değerli arkadaşlar, size bu kötü günde örgütümüz adına da güzel bir müjde vereyim. Birazdan yetiştirebilirsek, Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü ve merkez ilçe Süleymanpaşa’nın tapularını alacağız. Onun için Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve MYK’ya teşekkür ediyoruz. Süleymanpaşa yoktu. Yapmış olduğumuz girişimler sonucu Süleymanpaşa’yı da ilçe binasına da sevgili başkanımızla kavuşturacağız. Birazdan tahminim tapuyu alacağız. O tapuyu sizlerle paylaşacağız. Geçtiğimiz günler de yine merkezden bir aracımızı örgütümüze kazandırdık. Yani bundan sonra bizim sizden istihramımız var. 12-0 farkımız vardı. Kazanmamız gerekiyor. Borcumuzu Ankara’ya iade etmemiz gerekiyor. İnşallah 31 Mart’ta bu işi başaracağız. Tapuda imzayı attırırsam bugün o güzel mutluluğu tadacağız” diye konuştu.

Düzenlenen anma programı, saz eşliğinde söylenen türkülerden sonra sona erdi.

Habertrak/Özlem İnan