DOLAR 32,2901 % -0.16
EURO 34,7830 % -0.1
GRAM ALTIN 2.407,49 % 0,58
ÇEYREK A. 3.936,25 % 0,58
BITCOIN 64.052,01 0.666
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN GENÇLERİN GELECEĞİNE YATIRIM

Son Güncelleme :

30 Haziran 2021 - 15:18

Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, İl Başkan Yardımcıları Muhammet Enes Albayrak ve Mücahit Koç ile birlikte Habertrak Gazetesi’ni ziyaret ettiler. İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, Ülkü Ocakları’nın eğitim başta olmak üzere gençlerin geleceğine yönelik projelere imza attıklarını belirterek Tekirdağ Ülkü Ocakları’nın Balkanlar’a özel strateji belirlediğini söyledi.

“GENÇLERİN HAYATLARINA DOKUNUYORUZ”

Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, il genelinde çok sayıda proje ile gençlere destek verdiklerini kaydederek “Daha çok genç arkadaşlarımızın ilimde, bilimde, teknikte, kültürde, hayada, edepte, sanatta her anlamda donatılmasını ve yarına hazır olmasını kendimize şiar edinmiş vaziyette çalışıyoruz. Amacımız yarının Türkiye’sini meydana getirecek olan gençliğin, bugün de her anlamda donanıp, doldurup bir şekilde yetiştirilebilmesine yardımcı olmak. Çünkü biz şuna inanıyoruz: yarını yönetecek olan bilinç, irade Ülkü Ocakları’ndan meydana çıkacaktır. Daha doğrusu bugünkü gençler meydana çıkaracaktır. Bugün 15 yaşında olan bir genç, yirmi sene sonra 35 yaşında olacak ve ülkesinin ya bürokratı, ya da devletinin idari hususunda gayret içinde olacaktır. Ve biz şunu iddia ediyoruz: yarının Türkiye’sine bir şekilde ortak olacak olan kadroların yolu bir şekilde Ülkü ocaklarından geçecek. Gençlere her konuda temas ediyoruz teknolojik anlamda sosyal, kültürel, sosyal medya faaliyetlerinde bir şekilde genç arkadaşlarımıza dokunuyoruz.”diye konuştu.

ÇOK SAYIDA SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİMİZ VAR

“Dokunmuş ve değinmiş olduğumuz arkadaşlarımızın da yarının Türkiye’sini doğru bir şekilde idare etmesi hususunda bugünden gayretli bir çalışmayı kendimize azim edinmiş durumdayız. Biz bunu kendimize tarihi bir sorumluluk olarak yüklendik ve bir misyon olarak kabul ediyoruz. Son dönemde de bizler göreve geldiğimiz gün itibarıyla Tekirdağ’da büyük bir eğitim heyeti oluşturduk. 60 tane öğretmenimiz var. Bunun yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerimiz var. Tüm Ülkü Ocakları arkadaşlarımızla bir araya geldik. Dağınık bir Tekirdağ değil, toplu bir Tekirdağ Ülkü Ocakları olduk ve burası bir Büyükşehir. Bir Büyükşehir gibi yönetmek istedik. Her zaman bu şekilde yol alıyoruz. Göreve geldiğimizden beri sokak hayvanlarını korumak adına Tekirdağ genelinde 60’a yakın barınak yaptık. Her hafta bu barınaklara Ülkü Ocakları mensubu olan arkadaşlarımız yem vs hayvanlarımızın mahrum kalmamaları adına gayretle faaliyet gösterdik.”

“GENÇLERE HİZMET EDEN PROJELER ÜRETTİK”

Genel merkez tarafından hayata geçirilen projeleri de anlatan Zıvalıoğlu, “Bilge Hoca internet sitemiz de mevcut. Burada da genç arkadaşlarımızın her manada kendilerini yetiştirebilmelerinde gayret gösterdik. Türkiye’nin en büyük çevrimiçi sınavı yapıldı. Bu sınav iki defa gerçekleştirildi. Türkiye’nin en büyük online çevrimiçi sınavı oldu. En sonunda da genel merkezimiz Odak 2023 projemiz gençliğimize gerçekten çok güzel bir hizmet kazandırılmış oldu. Hızlı okuma, okuduğunu anlama, yapay zekâ yazılım programı geliştirildi. Bu bana göre devrim denilebilecek nitelikte bir proje. Ülkü Ocakları’nın gençlere değilmiş olabileceği en güzel projelerden biri çünkü öyle bir şey ki günde 100 sayfa okuyup sıkılabiliyorsak artık bize günlük 500 sayfa okuma alışkanlığı veriyor. Sınavdaki o zaman yetersizliği ortadan kaldırıyor. Toplamda 25 aşamadan meydana gelen bir yazılım programı bu. Farklı meslek grubundan uzman ile birlikte çalıştı. Görselinden, içerisindeki sesine varıncaya kadar bilinçaltına doğru mesajın yönlendirilmesini sağlayabilecek bir program. İnsanda var olan motor özellikleri dediğimiz teknikleri meydana çıkarıyor.”şeklinde konuştu.

“BALKANLAR BİZİM ANA MİSYONUMUZ”

Zıvalıoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: “Biz göreve geldiğimiz ilk günden beri şunu söylüyoruz: Yalnızca Trakya’da değil tüm Türkiye’de örnek bir Ülkü ocakları olmak istiyoruz. Bu şekilde gayretle de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tekirdağ Ülkü ocakları olarak bizim başlattığımız ve bir miras olarak bırakmayı hedeflediğimiz ana vizyonumuz var. O da Balkanlarla ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar. Tekirdağ Ülkü ocakları olarak Balkanlar meselesini kendimize bir ana vizyon yapmak istiyoruz. 2021 yılı itibari ile çalışmalarımıza başladık. Önce eğitim ile başladık tüm il ve ilçe Ülkü ocaklarımız olmak üzere Rumeli Balkan Araştırma Strateji Merkezi ve Rumeli Balkan Araştırma Derneği ile birlikte oradaki hocalarımızdan almış olduğumuz sempozyum, panel, söyleşiler ile birlikte toplamda dokuz defa bir seminer ve panel gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra Balkanlar’da ve ilimizde var olan balkan şehitliklerimizi ziyaret ettik. Balkanlardan buraya kadar uzanan bir belgesel çalışmamız var. Yıl sonuna yetiştireceğiz. Yine Türkan Bebek ile ilgili bir çalışmamız olacak inşallah. Yani biz balkanları Tekirdağ Ülkü ocakları olarak ana bir vizyon olarak gördük. Bunu da miras olarak bırakıp bizden sonrasını göreve gelecek arkadaşları vazife olarak bıraktık.”

Habertrak/Serhat Yeşilipek