DOLAR 32,4798 % 0.29
EURO 34,7622 % 0.42
GRAM ALTIN 2.411,25 % 1,30
ÇEYREK A. 3.942,40 % 1,30
BITCOIN 57.097,92 -6.123
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

ULU ÇINAR 97 YAŞINDA

Son Güncelleme :

10 Eylül 2020 - 13:55

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97’nci yıl dönümünde en büyük hedeflerinin; çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmış bir Türkiye olduğunu kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Atatürk’ün eserlerine canı pahasına sahip çıktığını söyleyen Saygın, “Bizler, Büyük Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısının, Parlamenter rejiminin ve Cumhuriyetimizin temel değerlerinin yılmaz bekçileriyiz. Bizler, iktidar olarak aydınlık ufuklara taşıyacak inançlı yürüyüşün, çağdaşlığı benimsemiş olan insanların partisiyiz.” Değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. Kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Tekirdağ’da, tören düzenlendi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında, Tarihi Valilik Binası Atatürk büstü önünde düzenlenen törende CHP Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından büste çelenk sunuldu.

Düzenlenen törende; Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, CHP Tekirdağ Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu da yer aldı.

“KÖKLERİ 1919 YILINA DAYANIYOR”

Saygın, sözlerine şöyle başladı: “Kökleri; 1919 yılında gerçekleşen Sivas Kongresine dayanan Partimiz; 9 Eylül 1923 tarihinde kabul edilen Parti Tüzüğü ile ‘Halk Fırkası’ adı altında siyasi faaliyetine başlamıştır. Siyasi faaliyetler; 1924 yılında Cumhuriyet Halk Fırkası, 1935 yılında Cumhuriyet Halk Partisi adı ile sürdürülmüştür. 1980 darbesi yasaklı döneminde çeşitli adlar altında siyasi faaliyetlere devam edilmiş ve nihayet 1995 yılında Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında birleşme sağlanmıştır.”

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ İDEOLOJİSİNİN TEMEL DAYANAKLARI…”

Cumhuriyet Halk Partisi ideolojisinin temel birçok dayanağı olduğuna değinen Saygın, “Ülkemiz uzun yıllardır bir başıboşluk içinde türlü ideolojilerin panayırına dönüşmüştür. Bunun sonucu, çılgınlık boyutlarına varan kargaşadır. Hepinizin çok iyi bildiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi ideolojisinin temel dayanakları; Eşi emsali olmayan bir Kurtuluş Savaşı sonucunda inşa edilen ve mazlum milletlerin örnek aldığı Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri ve ilkeleri, özgürlük, eşitlik, dayanışma, barış, hukukun ve emeğin üstünlüğü, gelişmenin bütünlüğü ve etkinliği, doğanın ve çevrenin korunması, çoğulcu ve katılımcı demokrasiyi esas alan sosyal demokrasinin evrensel kuralları ve Anadolu ve Trakya’nın tarihsel ve felsefi birikimidir.” İfadelerini kaydetti.

“DEĞİŞMEYEN HEDEFİMİZ; ÇAĞDAŞ UYGARLIK SEVİYESİNE ULAŞMIŞ BİR TÜRKİYE’DİR”

“En önemli görevlerimizden biri şüphesiz; son zamanlarda dile getirilmeyen ideolojimizi milletimize ısrarla benimsetmeye çalışmak olacaktır. Partimiz bugün 97’nci yaşını kutlarken, değişmeyen hedefimiz; çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmış bir Türkiye’dir. Bu hedefe ulaşmak için;  Evrensel aklı, sistematik ve dijital düşünmeyi esas alan bir eğitim sisteminin benimsenmesi ve hayata geçirilmesi şarttır.”

“ÇAĞDAŞLIĞI BENİMSEMİŞ OLAN İNSANLARIN PARTİSİYİZ”

Saygın, CHP’nin çağdaşlığı benimsemiş olan insanların partisi olduğuna vurgu yaparak, “Ülke yönetiminden sorumlu olanların, özellikle son yıllarda uyguladıkları teslimiyetçi politikaların, emperyalist güçlerin çıkarlarına hizmet ettiği Milletimizce görülmüştür. Ülkemiz; genç nüfusu, kaynakları ve coğrafi konumu itibariyle büyük bir potansiyel güce sahiptir. Bugün ülkemizin en büyük sorunu pandemi değil, iktidarın kötü yönetimidir. Bizler, Büyük Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısının, Parlamenter rejiminin ve Cumhuriyetimizin temel değerlerinin yılmaz bekçileriyiz. Bizler, tek adam rejimini sona erdirecek, milletimizi bu cendereden kurtaracak, İktidar olarak aydınlık ufuklara taşıyacak inançlı yürüyüşün, çağdaşlığı benimsemiş olan insanların partisiyiz.” Diye konuştu.

“ATATÜRK’ÜN ESERLERİNE CANIMIZ PAHASINA SAHİP ÇIKAN İNSANLARIN PARTİSİYİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, çağdaş Türkiye idealinin temsilcisi olduğuna değinen Saygın, sözlerini şöyle noktaladı: “Bizler, Büyük Atatürk’ün ‘Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir.’ Sözünün onur ve gururunu yaşayan ve eserlerine canımız pahasına sahip çıkan insanların partisiyiz. Bu inançla iktidara giden kutlu yolda, başta Ulu Önderimiz Atatürk, dava arkadaşları, aziz Şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnet duygularımızla anıyor, iktidara gelerek yoksulluk ve yolsuzlukları sona erdirecek olan, çağdaş Türkiye idealinin temsilcisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97’nci kuruluş yıldönümünü Aziz Milletimiz ile birlikte kutluyoruz. Doğum günümüz kutlu olsun.”

Habertrak/Özlem İnan