DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.477,97 0.83
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

ÜRETİCİYİ SEVİNDİREN ADIM

Son Güncelleme :

29 Nisan 2021 - 12:38

29 Nisan-17 Mayıs arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağında ürünlerinin elde kalmasından korkan Süleymanpaşa’nın yaş sebze ve fide üreticisinin sorununu, Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkan Vekili Şerif Baykut’un çabaları ile Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel çözdü.

Süleymanpaşa ilçesinde yaş sebze (marul, yeşil soğan, maydanoz vb.) ile fide yetiştiren üreticilerin ürünleri, sokağa çıkma yasağında ellerinde kalmayacak. Ürünlerin bir kısmı Süleymanpaşa Belediyesi tarafından alınacak. Bir kısmı da hastanelere, ceza evine ve diğer kamu kurumlarına gönderilecek. Bazı yerel büyük marketlerle de ürünlerin pazarlanması konusunda anlaşma sağlanacak. Böylelikle sokağa çıkma yasağında üreticinin yaşayacağı mağduriyet giderilmiş olacak.

ÜRETİCİ BÜYÜK BİR SORUN İLE KARŞI KARŞIYAYDI

Üreticinin sorunu için yapılan toplantıda alınan kararı aktaran Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkan Vekili Şerif Baykut; “Üreticinin ürünlerinin elde kalmaması için Süleymanapaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ile bir araya geldiklerini kaydeden Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkan Vekili Şerif Baykut; “Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, sokağa çıkma yasağı döneminde vatandaşın elinde kalacak tüm yaş sebze ve fide gibi ürünlerin pazarlanması konusunda üreticiye destek olacak. Biz, Ziraat Odası olarak köylerde gerekli tespitleri yapacağız. Çiftçimizin elindeki ürünü belirleyeceğiz. Genelde bizim sebze eken köylerimiz; Nusratlı, Naip, Barbaros, Çanakçı, Kumbağ ve fide eken Altınova bölgesindeki üreticilerimiz yasak nedeniyle ürünlerinin ellerinde kalması ile karşı karşıyaydılar.” diye konuştu.

BAŞKAN YÜKSEL SORUNUN ÇÖZÜLMESİNİ SAĞLADI

Ürünlerin elde kalmayacağını aktan Baykut; “Toplantıda; Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Saygı, Ziraat Odası olarak biz, ilgili mahallelerimizden üreticilerimiz yer aldı. Bu ürünleri belediye hem kendisi alacak hem bazı kamu kuruluşlarına hem de bazı yerel büyük marketlerle görüşülerek pazarlanması sağlanacak. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e üreticimiz adına çok teşekkür ediyorum. Bu zor durumda üreticimize sağladığı desteklerden dolayı Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e üreticimiz adına minnettarız.” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek