DOLAR 32,3848 % 0.05
EURO 34,8116 % -0.02
GRAM ALTIN 2.400,64 % 0,16
ÇEYREK A. 3.925,04 % 0,16
BITCOIN 59.549,79 3.516
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Üretmeyen ekonomi ayağa kalkamaz”

Son Güncelleme :

24 Aralık 2018 - 10:55

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan yaptığı yazılı açıklamada gündeme ilişkin bazı konularda hükümete yüklendi.

Ülkemizin ekonomik durumu ortadayken ve  krizin her geçen gün daha da derinleştiğine dikkat çeken Feti Pehlivan, “İktidar kriz yok ekonomimiz sağlam,  yaşananlar sanal demeye devam etse de tablo ortada. TÜİK’in son açıkladığı verilere göre Ekim ayı sanayi üretimi geçen yıl Ekim ayına göre yüzde 5,7 azaldı. İşsizlik oranı ise Eylül ayında yüzde 11,4’e yükseldi (geçen yıl Eylül ayında bu rakam yüzde 10,6 idi.) Her hafta yeni bir veri açıklamak durumunda kalıyoruz. Ekonomimiz artık alarm verme seviyesini de aşarak alev alma durumuna geldi.  Peki krize karşı önlem alması gereken iktidar ne yapıyor? Bir yandan dövize dayalı tahvil senetleri ile hazine borçlanırken diğer yandan. 100 günlük kendilerinde bile herhangi bir heyecan uyandırmayan projeler açıklıyorlar. Sormak istiyorum; ardı ardına 100 günlük plan açıklayan iktidar neden 11. Kalkınma planını açıklamıyor?”

Açıklanan projelere ilişkin de açıklamalarda bulunan Pehlivan, “Peki gelelim projelere hep birlikte bakalım içinde ne var ne yok? 81 ile toplam 1.5 milyon metrekarelik millet bahçeleri kurulması. 41 km Bisiklet yolu yapımı. Büyük Opera Salonu kurulması Bölünmüş yollar. Kanal İstanbul gibi tamamlanamayan projelerin tamamlanması. Buradan çok açık ve net bir şekilde belirtmek istiyorum. Bu sayılanlar güzel birer hizmet olabilir ama asla bunlarla ekonomi ayağa kalkmaz. Şair İsmet Özel’in dediği gibi “Biz bağıracağız, birileri hiç duymayacak, hep aynı hikâye, duyanlara selam olsun. Biz bu millet için hakikatleri söylemeye devam edeceğiz. Üretmeyen ekonomi ayağa kalkamaz! Siyaseti bir ‘şantiye alanı’, kendilerini de ‘müteahhit’ olarak gören siyasilerden bu millet artık bıktı, usandı. Parayı toprağa gömmekten vazgeçmediğiniz sürece bu ekonomi içine girdiği çukurdan çıkamaz.” Görüşlerine yer verdi.

Hükümetin son dönemde birçok kuruma işçi veya memur alımıyla ilgili ilanlar vermeye başladığını,  yerel seçimler için bir yatırım olan bu iş ilanlarında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Adalet kısmının ayaklar altına alındığını da iddia eden Pehlivan “Binlerce kişinin başvuru yaptığı kurumlarda, alınacak 20-30 kişinin, daha işe alım süreci başlamadan Ak Parti teşkilatlarında belirlendiğini duyuyoruz.” Şeklinde konuştu.

Habertrak/Özlem İnan