DOLAR 32,4269 % 0.2
EURO 34,8382 % 0.11
GRAM ALTIN 2.398,64 % 0,08
ÇEYREK A. 3.921,78 % 0,08
BITCOIN 59.356,11 3.162
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Uyan’dan 30 bin fidan rekoru

Son Güncelleme :

27 Ocak 2018 - 11:04

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Marmaraereğlisi Türkmenli Göleti İçme Suyu Havzası Ağaçlandırma Sahası fidan dikim etkinliğine katıldı.

Etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, göreve geldiği günden bu yana ilçede yaklaşık 30 bin fidan diktiklerini söyledi. Etkinlikte İlk konuşma, TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt tarafından yapıldı.

“30 BİN FİDAN DİKTİK”

Etkinlikte söz alan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, çevreyi korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla çalıştıklarını belirterek, “Bugün burada geleceğimiz açısından çok önemli bir iş yapıyoruz. Ağaçlandırma yapmak buradaki su havzanın korunması açısından çok güzel bir proje. Ben farklı bir konuya değinmek istiyorum. 2014’ten bugüne kadar biz 10 bin tane fidan diktik. Görev süremizin başından bu yana yaklaşık 30 bin fidan diktik. Çevre ve ağaçlandırma çok önemlidir. Bir ağaç iki insanın ömür boyu kullanabileceği oksijeni karşılıyor. Bugün burada bu projenin önderliğini yapan TESKİ Genel Müdürümüz Sayın Şafak Başa’ya, başarılı çalışmalara imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a teşekkür ediyoruz. Emeği geçen Belediyemizin ve Büyükşehir Park ve Bahçeler çalışanlarına, TESKİ Genel Müdürümüz ve Çevre Derneğimize çok teşekkür ediyorum. “diye konuştu.

Etkinlikte konuşan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa “Çevreye verdiğimiz önemi göstermek için böyle bir etkinliği organize ettik. TESKİ olarak, içme suyu temini ve kanalizasyon hizmetleri dışında çevre koruma faaliyetlerimiz de var. Özellikle su kaynaklarımızın korunması TESKİ’nin görevlerinin başında geliyor. “dedi.

Etkinlikte konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetten hizmete koşuyoruz. Peygamber Efendimiz ‘Kıyametin kopacağı gün bile fidan dikin’ demiştir. Ben TESKİ’yi hem sağlıklı içme suyu hem de ağaç dikimi alanında gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı kutluyorum. Bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum. “şeklinde konuştu. Açılış konuşmalarının ardından fidan dikimi gerçekleştirildi.

Etkinliğe; Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın yanı sıra,TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Ali Şen, TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt, Çevre Gönüllüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Habertrak/Serhat Yeşilipek