DOLAR 32,3643 % -0.37
EURO 34,8187 % -0.04
GRAM ALTIN 2.400,35 % -0,92
ÇEYREK A. 3.924,57 % -0,92
BITCOIN 59.265,83 1.06
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Uyanık personel şirket kurtardı

Son Güncelleme :

07 Ocak 2019 - 11:25

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde toplu taşıma yapan park halindeki 3 Özel Halk Otobüsü yandı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan TETAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Recep Nişancı, “Ümit Çanakçı, Hareketli çocuk olmasa, izinde olsa o gün çok araba yanarmış” dedi.

Yangın Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü karşısındaki otobüslerin park ettiği alanda gece saat 03.30 civarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre park halinde olan 3 özel halk otobüsünde yangın çıktı. Yangının fark edilmesiyle olay yerine çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla 3 halk otobüsünde çıkan yangın söndürüldü. Yangının söndürülmesi ile 3 halk otobüsü kullanılamaz hale geldi.

TETAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Recep Nişancı konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  “Olayın aslı şöyle; Bu arabalar 23.30 servisini bitiriyor. 11 Numara TOKİ ‘de çalışıyor. İşte arabalar tek tek inip aşağıda mazot alıp, araç temizliği yapıldıktan sonra yerlerine çekiliyorlar. Hava soğuk olduğu için arabaları da yıkamıyorlar. Sadece içleri süpürülüyor. 03.00’te arabadan bir duman yükseliyor. Kameralarda da görülüyor. Yıkamacının birisi arabanın dumanını fark ediyor. Hareket halinde yukarıya koşuyor. Onlara bildiriyor. Etrafındaki arabalar çekiliyor. Araba yanmaya başlıyor. Arabaların hepsi orada 12 tanesi de sanayide serviste duruyor. Bir sonraki gün bakıma alınacak. Araçlar sanayiye gönderiliyor. Total’de 70 arabamız var. Alevler birden yükseliyor. Emniyetin karşısında olduğu için lastikler patladığı andan itibaren harekete geçildi. İtfaiye aranıyor hemen bizim orada zaten 5 tane personelimiz var. Onların orada olmasıyla diğer arabalar çekiliyor. Ama 3 tanesini kurtaramıyorlar. Arabalar çok hızlı yanıyor. Arabaların plastik aksanı yanıyor. Ümit Çanakçı, hareketli çocuk olmasa, izinde olsa o gün çok araba yanarmış. Bizim araçların her şeyi resmi ve tüm belgeleri var. Fabrikadan biri gelecek, itfaiye ve emniyet raporunu tutacak, sigorta ve kasko gelecek. Her ne olmuşsa ortaya çıkarılacak. Elektrik aksanından arabanın ısındığını ve elektrik aksanından çıktığını düşünüyorum. Çünkü ön kısım motor aksanından yanmaya başlamış. Mazotlu araba benzinli de değil, diğer iki otobüste yan yana olduğu için yanıyor” diye konuştu.

Habertrak/Özlem İnan