DOLAR 32,3473 % -0.05
EURO 34,7742 % -0.1
GRAM ALTIN 2.392,19 % -0,19
ÇEYREK A. 3.911,22 % -0,19
BITCOIN 59.101,11 2.42
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“Uzaktan eğitim yüz yüze eğitimin yerini tutmaz”

Son Güncelleme :

01 Temmuz 2020 - 13:19

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Eğitim İş Tekirdağ Şubesini ziyaret etti. Ziyarette Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren ve sendikanın ilçe temsilcileri ile birlikte üyelerin sorunları ve eğitimdeki aksaklıklar konuşuldu.

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, korona virüs sürecinde yaşanan aksaklıkları sahadan aldıkları verilerle tespit etmek temsilcilikleri ziyaret ettiklerini söyledi.

“ÖĞRENCİLERİN BÜYÜK BİR KISMI BU SÜRECE KATILAMADI”

Korona virüs döneminde yapılan uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimin yerini hiçbir zaman tutmayacağının açıkça görüldüğünü belirten Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım;  “Bundan sonraki süreçte sahadan bilgi alıp, bakanlığa iletmek amacıyla Eğitim İş’e bağlı şube ve temsilcilikleri ziyaret ediyoruz. Bugün de Tekirdağ temsilciliğimizdeyiz. Elbette bugün içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde eğitime olumsuz yansıyan bir süreçteyiz. Eğitim İş sendikası olarak kendi üyelerimizin de olumsuz etkilenmesi ve sonrasındaki değişikliklerin tespiti bizler adına önemli. MEB’in uzaktan eğitim sürecinde uzaktan eğitimde EBA, Zoom ve diğer farklı yol ve yöntemleri denemesi, bu denemelerde yaşanan aksaklıklar, olumsuzluklar, öğrencilerin büyük bir kısmının bu sürece katılamaması elde edilen sonuç itibarı ile de uzaktan eğitimin yüz yüze yapılan eğitimin yerini alamayacağı ortaya çıkmıştır. Bizler de MEB’in ve hükümetin çocuklara uzaktan eğitimle eğitim veriliyormuş gibi yapılması sürecinde tepkimizi ortaya koyduk. Asla uzaktan eğitim yüz yüze yapılan eğitimin yerini alma ihtimali bile söz konusu değil. Ancak bu arada MEB’in uzaktan eğitim sürecinde hem öğrencilerimize karşı yapılan eksikliklerin hem de eğitim öğretim sürecinde başta öğretmenler olmak üzere tüm eğitim çalışanlarını bu konuda eksik ve yanlış yönlendirmesi de bütün kamuoyunun dikkatini çekmiştir. “diye konuştu.

“UZAKTAN EĞİTİMİN VERİMLİ OLMADIĞI BİZLER TARAFINDAN YAPILAN BİR TESPİT”

Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı; “ Uzaktan eğitimin özellikle çocuklar nezdinde eşit koşullarda yapılmadığı, interneti olmayan, televizyonu olmayan, bilgisayar ve tableti olmayanların ciddi bir sayıda olduğunu biliyoruz. Eğitimde bu sistemlerin sık sık kesintiye uğradığı, dolayısıyla da uzaktan eğitimin verimli olmadığı bizler tarafından yapılan bir tespit. Netice itibarı ile de uzaktan eğitimle ikinci dönem son ermiştir. Kovid 19 hastalığı sürecinde yaklaşık 3 aylık süreçte devam eden uzaktan eğitim süreci LGS ve YKS sınav tarihlerinin erkene alınması yapılmış olan tüm fedakar çalışmaları tamamen çöpe atmıştır. Çünkü son günlerde elde edilen tespitler, hastalık vaka rakamlarının artması, milyonlarca öğrencinin LGS ve YKS sınavlarında bir araya getirilmesi bu hastalığın yüksek seyretmesinin ana sebebidir.  Bakanlık ne yazık ki sınav tarihleri konusunda yaptığımız uyarılara cevap vermedi. Birçok okulda maske ve dezenfektan eksiklikleri olduğu, ateş ölçümleri yapılmayan okullar olduğu öğrenciler kamuoyunun da bildiği konuda olumsuz etkilenmiştir. Bizler de bu konular başta olmak üzere eğitim öğretimde yapılan yanlışlar için sahada çalışma yürütüyoruz. ”

Yıldırım’ın açılış konuşmasının ardından il ve ilçe temsilcileri sorunlarını aktardılar. Habertrak/Serhat Yeşilipek