DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.970,00 6.729
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Vali Ceyport için ne dedi?

Son Güncelleme :

22 Ocak 2020 - 16:21

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ STK temsil heyeti sahilde yapılması tasarlanan çalışmalarla ilgili olarak Vali Aziz Yıldırım’ı ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından yapılan açıklamada Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın; “Ceyport’un dolgu alanı üzerindeki kimyasal depoları ve siloları soru işaretleri ile doludur. “dediği belirtildi.

Tekirdağ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’ndan yapılan yazılı açıklamada; Ziyarette bir konuşma yapan STK sözcüsü Muzaffer Doğan; “Sahilde yapılması tasarlanan Ceyport dolgu alanı ve 32 adet 18 metre yüksekliğinde kimyasal depolarla Süleymanpaşalılar bir çok açıdan tehdit altında kalacaktır.Kimyasal depolarda yaşanabilecek bir aksaklıktan dolayı 200 bin nüfuslu şehrimizin sağlığı tehdit altında olacaktır. Ulaşım,şehir silüetinin bozulması ve batı yönünden sahilin halkımıza kapatılması en büyük sakıncaları oluşturmaktadır. Ayrıca yat limanı için teklif edilen projenin de kabul edilmesi mümkün değildir. Uygulanmak istenen proje kabul edildiği takdirde halkımızın denizle ilişiği tamamen kesilecektir. “şeklinde ifade etti.

Sahilde uygulanmak istenen uygulamalarla ilgili teknik ayrıntılar TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Tekirdağ temsilcisi Cemal Polat, Çevre ve toplum sağlığı konularındaki sakıncaları da tabipler odası temsilcisi Gamze VAROL tarafından verildi.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da çalışmalardan dolayı sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür etti. Vali Yıldırım; “Kaygılarınızı ben de paylaşıyorum. Ceyport’un dolgu alanı üzerindeki kimyasal depoları ve siloları soru işaretleri ile doludur. Ayrıca yat limanının eski iskeleye doğru genişletilmesi doğru değildir. Öte yandan sahil yolunun bir an önce kademeli olarak hayata geçirilmesi gerekmektedir. Çünkü sahillerimizdeki gelişmeleri Süleymanpaşalılar gibi diğer ilçelerimizle birlikte tüm Trakyalılar beklemektedir. Bu nedenle sahil yolu ile ilgili çalışmaları da hızlandırmalıyız ,”dedi.

Haber Merkezi