DOLAR 32,3643 % -0.37
EURO 34,8187 % -0.04
GRAM ALTIN 2.400,35 % -0,92
ÇEYREK A. 3.924,57 % -0,92
BITCOIN 59.265,83 1.06
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“Vali ve kaymakamın tercihi Ata’mızın manevi huzuru olmadı”

Son Güncelleme :

20 Mayıs 2020 - 14:11

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı resmi çelenk sunma törenine katılmayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya’ya tepki gösterdi. Saygın, Vali ve Kaymakamın parti etkinliğine dönüşen Süleymanpaşa KYK yurdunda karantinadakilerle yapılan kutlamaya katıldıklarını söyledi.

Yurt dışından gelerek Süleymanpaşa KYK yurdunda karantina altına alınan vatandaşlar, saat 19.19’da İstiklal Marşı’nı okudu. Düzenlenen etkinliğe sabahki resmi çelenk sunma törenine katılmayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya’nın katılması dikkat çekti.

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, Vali ve Kaymakamın sabah düzenlenen çelenk sunma törenine katılmayı tercih etmediğini belirterek; “19 Mayıs Atatürk”ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Resmi Çelenk Sunma Töreninde Atamızın manevi huzurunda yer almayan Sayın Vali ve Sayın Kaymakam, akşam saatlerinde Valilik himayesinde yapılan, sadece Adalet ve Kalkınma Partili seçilmiş ve atanmışların davet edildiği etkinliğe katılmakta herhangi bir mahzur görmemişlerdir. Oysa söz konusu etkinlik yerine kentimizin milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bütün seçilmişlerin katıldığı, Resmî törene genelge, yönetmelik bahaneleri ile katılmamak yerine en başta iştirak etmeleri, yaşadığımız bu zorlu günlerde birlik ve beraberliğimizi artıran etkinlikler yapılması gerekirdi. Hal böyle iken, Devletin Sayın Valisi ve Sayın Kaymakamı, Atamızın manevi huzurundaki törene katılmak yerine parti etkinliğine dönüşen törene katılmayı tercih etmişlerdir. Takdir siz değerli hemşerilerimizindir.” dedi. Habertrak/Serhat Yeşilipek