DOLAR 32,2577 % -0.74
EURO 34,6566 % -0.52
GRAM ALTIN 2.408,78 % -0,58
ÇEYREK A. 3.938,35 % -0,58
BITCOIN 57.100,00 -5.416
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

VALİ YILDIRIM DA SİYASETİ ÖĞRENMİŞ

Son Güncelleme :

05 Nisan 2021 - 12:04

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Nurettin Ekmekçioğlu İlkokulu bahçesinde Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapılan çok amaçlı spor sahası açılış töreninde yaptığı konuşmada, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel için övgü dolu sözler kullandı. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın övgü dolu sözleri Tekirdağ Valiliği’nin resmi sitesinde ise yer almadı.

Açılış, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı.

Nurettin Ekmekçioğlu İlkokulu Müdürü Şener Özben, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in açılış konuşmalarının ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, konuşmasını gerçekleştirdi.

KONUŞMASINA “AT BİNENİN, KILIÇ KUŞANANIN” SÖZLERİYLE BAŞLADI

Konuşmasında Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’den övgüyle bahseden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım; “Eskilerin güzel bir tabiri var; At binenin, kılıç kuşananın.” Kaynağım yok ki ben de bir şeyler yapayım diyen insanların yanında çok küçük kaynakları kendi içerisinde, kendi imkanlarını, kendi dinamiklerini kullanmak suretiyle büyüten insanlar da var. Bunlardan bir tanesi burada. Şuanda açılışını yapacak olduğumuz ve bundan sonra da inşallah açılışlarına katılmaya benim de gayret edeceğim. Ben gelmesem bile arkadaşlarımızın açacak olduğu pek çok tesis var. Bu tesislerin mimarı Süleymanpaşa Belediye Başkanımız. Kendisini tebrik ediyorum. Hakikatten küçük ve dar imkanlarla neler yapılabileceğini gösteriyor. İnşallah bundan sonra daha da çok gösterecek. Sadece göstermekle kalmıyor kendisi oynuyor da. (Sahanın üzerindeki Cüneyt Yüksel resmini göstererek) Hakikatten güzel bir enstantane olmuş. Çok beğendiğimi söyleyeyim o fotoğrafı. Hakikatten güzel bir vuruş. Bir de bunun gol olduğu zamanı düşünün. Gol olmadan önce bu kadar tesis yapan bir insan, bir de gol olduğu zamanı düşünün. Daha çok imkanlar verildiğinde neler yapabileceğini tahmin etmek zor değil. Hakikatten sizlerin huzurunda bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

VALİLİK SİTESİNDE ÖVGÜ DOLU SÖZLERE YER VERİLMEDİ

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın AK Partili Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e yönelik söylediği övgü dolu sözler, Tekirdağ Valiliği’nin resmi sitesinde yer almadı.

Tekirdağ Valiliği’nin resmi sitesinde Vali Aziz Yıldırım’ın sadece şu sözlerine yer verildi; “Bu tesisler Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun bizlere verdiği cesaretle başladı. Sayın Bakanımız o zaman 110 milyon liralık bir taahhütte bulunmuştu ve taahhüt ettiği tesislerin tamamına başlandı. Bir kısmı proje olarak başlandı, bir kısmının ihalesi de yapıldı, yer teslimi de yapıldı. Bunlar gençliğimiz için yapılıyor. Gençliğimize sahip çıkarsak yarınlarımıza emin gözlerle bakarız. Onun içindir ki gençlerimiz bizim için önemli. Yarının Türkiye’sini gençlerimize teslim edeceğiz. 15-20 sene burada bugünün gençleri olacaklar. Onları iyi yetiştirmek bizim boynumuzun borcudur. “Atatürk’ün dediği gibi sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur. Öyleyse biz gençlerimizi hem beyin olarak yetiştirirken hem de sağlam bir vücuda sahip olmaları içinde gerekli imkanları kendilerine sağlamalıyız. Süleymanpaşa’da 28 tane tesisin açılışı zamanla yapılacak. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığımız’ın Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz aracılığıyla yürütmüş olduğu çalışmalar var. Bunlarda devam edecekler. Belki 1 sene sonra spor yatırımları açısından tüm ilçelerimizle beraber çok farklı bir Tekirdağ göreceğiz.  Bu spor tesisleri, sadece tesis olmakla kalmayacak, kullanılan, yaşayan, yenilenen, çoğaltılan mekanlar olarak inşallah devam edecekler. Gençlik Merkezlerinde yetişen gençlerimiz, pek çok beceriye ellerinde bulunan yeteneklerin geliştirildiği bir duruma kendilerini adapte edecekler inşallah. Bütün bu çalışmalar yapılırken Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Meclis Başkanımızın, Sayın Bakanlarımızın, Tekirdağ Milletvekillerimizin manevi ve maddi desteklerini her zaman yanımızda görüyoruz. Onun içindir ki bu tesisler hızla devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın TBMM Başkanımıza, Sayın Milletvekillerimize, Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Cüneyt Yüksel’e teşekkürü bir borç biliyorum. Buradaki çok amaçlı sahayı kullanacak olan ve kendilerini geliştirecek olan gençlerimize de sağlıklı, huzurlu günler temenni ediyorum. “ dedi.

Protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesinin kesilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile tören sona erdi.

Törenin ardından, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri, açılışı yapılan spor sahasını gezdi.

Açılış Törenine; Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Nurettin Ekmekçioğlu İlkokulu öğretmen, öğrenci ve velileri ile çok sayıda basın mensubu ve vatandaş katıldı.