DOLAR 32,3812 % -0.32
EURO 34,7745 % -0.12
GRAM ALTIN 2.411,83 % -0,45
ÇEYREK A. 3.943,35 % -0,45
BITCOIN 57.594,37 -3.646
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

Yatırım yapan bin pişman

Son Güncelleme :

06 Şubat 2018 - 14:53

Dumansız duman oldu

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinin tek sanayi alanı olan Karadeniz Mahallesi’ndeki ‘Dumansız Sanayi’ bölgesinin alt yapı ve yollarının olmaması işadamlarını isyan etme noktasına getirdi. Tozdan göz gözü görmeyen sanayi alanında gıda üretimi yapan firmalar belediye başkanlarına ateş püskürüyor.

TOZ DUMAN İÇİNDE ÜRETİM

Tekirdağ’ın tek sanayi alanı olan Dumansız Sanayi bölgesinin durumu içler acısı halde. Yaklaşık 10 yıldır tek çivinin bile çakılmadığı bölgede alt yapı yok denecek kadar az. Neredeyse hergün elektrik kesintilerinin yaşandığı bölgede işadamları yatırım yaptığına bin pişman. Araçların oluşturduğu toz ve toprağın içinde üretim yapan firmalar, isyan etme noktasına geldi.

BELEDİYELER SORUNU ÇÖZEMEDİ

Yıllar geçmesine rağmen belediyeler alt yapı sorununa çözüm bulamadı. En son Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da ‘2017’de dumansızda bütün çalışmalar bitecek’ sözü bir türlü gerçekleşmedi. Eski Başkanlar Ahmet Aygün, Adem Dalgıç ve mevcut başkan Ekrem Eşkinat ile Kadir Albayrak bu alana bir türlü çözüm bulamadı.

GIDA FİRMALARI ŞİKAYETÇİ

İrili ufaklı onlarca firmanın faaliyet gösterdiği alanda, yolların yapılmaması nedeniyle gıda firmaları şikayetçi. Toz nedeniyle gıda üretiminde zorlandıklarını kaydeden firma sahipleri, “Bir asfalt yapmak bu kadar mı zor. Çevreyi yeşillendirmek bu kadar mı zor? Bizden hertürlü çevre vergisini alan belediye hizmete gelince maalesef yoklar” diye konuştu.

İŞADAMININ LÜKS ARACI ÇUKURA DÜŞTÜ

Gaziantep’in dünyaca tanınmış bir firmasının sahibi Tekirdağ’a önceki günlerde yatırım yapmak için geldi. Lüks aracı ile dumansız sanayi bölgesinde çukura düşen işadamı, bu olaydan sonra alt yapı olmadığı gerekçesi ile milyonlarca dolarlık yatırımdan vazgeçti. Habertrak/Ferhat Akgün