DOLAR 32,3686 % -0.37
EURO 34,8082 % -0.1
GRAM ALTIN 2.396,29 % -1,09
ÇEYREK A. 3.917,93 % -1,09
BITCOIN 59.021,67 3.09
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“YEDEK OYUNCU DEĞİLİZ”

Son Güncelleme :

18 Aralık 2018 - 11:17

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, İYİ Parti Genel merkezi ve CHP arasında yerel seçimlerde yapılan anlaşma gereği Tekirdağ’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’yi destekleyeceklerinin açıklanmasının ardından il genelinde yanlış bir algı oluştuğunu kaydetti.

“CHP’yi desteklememiz yalnızca Büyükşehir nezdinde yapılan bir işbirliğidir” diye konuşan Alkaya, “İlimizdeki 11 ilçemizde de CHP’ye destek vereceğimiz konuşulmaya başlandı. Tabanda şöyle bir algı oluştu: ‘Büyükşehirle anlaşma yapıldı. CHP’nin 11 ilçesi, CHP Belediyeleri tarafından yönetiliyor. İYİ Parti de onları destekleyecek.’ Böyle bir çalışma söz konusu değildir.” dedi.

Türkiye genelinde başlayıp Tekirdağ’da ve ilçelerinde de devam eden bilgi karmaşasının önüne geçmek istediklerini belirten Alkaya, “CHP’yi Büyükşehir’de destekleyeceğimizin açıklanmasından sonra tabanda yanlış bir algı oluştu. Tüm ilçelerde CHP’nin adayını desteklemeyeceğiz. Genel Merkezimizin ilçe belediyeleri konusunda bağlayıcı bir kararı şu ana kadar tarafımıza ulaşmamıştır.” şeklinde konuştu.

“BİRDEN FAZLA BAŞKAN ADAY ADAYI BAŞVURUMUZ VAR”

İYİ Genel Merkezi’nden ilçeler konusunda bir karar gelmediği takdirde İYİ Parti’nin 11 ilçenin tamamında seçime girmek için hazırlıkların tamamlandığını vurgulayan Alkaya, “Bazı ilçelerimizde tek bazı ilçelerimizde birden fazla başkan aday adayı başvurumuz vardır. Başvuruların çokluğundan ve ortaya çıkan heyecandan; İlimizi ve ülkemizi en iyi şekilde yönetecek kadrolarımızın hazır olduğunu görüyoruz.”

“TABANI BİRLEŞTİRECEĞİZ”

İYİ Parti belediyeciliğinin diğer belediyelerden daha farklı bir çalışma yürüteceğini kaydeden Alkaya, “İYİ Partili adaylarla; Tabanda bundan önce başka partiye oy vermiş seçmenlerin oyunu alarak tabanı birleştireceğiz. Bu yolda tüm seçmeni birleştirecek ve her kesime hitap edecek halkın adayları ile yürüyeceğiz. Adaylarımızın vatandaşla el ele, gönül gönüle şehri yönetmesi halkımıza dokunması, onlardan gelen her teklifi, her sorunu çözecek bir gayretle yaklaşması, katılımcı belediyeciliği ortaya koyması, İYİ belediyeciliğin diğerlerinden farkı olacaktır. Bugün şehir siyaseti de siyasal açıdan önemli bir kavram haline gelmiştir. Şehirlerin altyapısının güzelleştirilmesi kadar, şehirlerdeki hayat kalitesinin de güzelleştirilmesi gerekmektedir.” açıklamasında bulundu.

Habertrak/Özlem İnan