DOLAR 32,3675 % -0.37
EURO 34,6770 % -0.41
GRAM ALTIN 2.392,28 % -1,26
ÇEYREK A. 3.911,37 % -1,26
BITCOIN 59.042,53 2.969
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Yem Bitkisi Tohumu Dağıtım Töreni gerçekleştirildi

Son Güncelleme :

24 Eylül 2018 - 15:52

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi’nin çiftçilere destek olmak amacıyla hayata geçirdiği “Yem Bitkisi Tohumu Dağıtımı Projesi” kapsamında, Eski Otogar Alanında çiftçilere Yem Bitkisi Tohumu dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Yem bitkisi tohumu dağıtım töreninde; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkan Vekili Üzeyir Işık, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Danışmanı Neşat Erdoğan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Ramazan Demirkıran, Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük, muhtarlar, kooperatif başkanları, CHP Kadın Kolları Başkanı Neslihan Kökten, basın mensupları ve üreticiler yer aldı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Başkanı Ramazan Demirkıran gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasının ardından Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan; “Ülkemizdeki hayvancılık son yıllarda maalesef çok zor bir süreçten geçmektedir. Yetiştiricilerimizin bu zor zamanlarında, dört yıldır uygulamakta olduğumuz Hayvancılığı Geliştirme Projesi ile destek olmaya devam ediyoruz. Bu projenin; çiftçi ve hayvan yetiştiricilerimiz ile ilimize yararlı olmasını diliyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum.” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan’ın ardından Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul konuşmasında; “Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Yaklaşık 5 yıl önce Kadir Başkanımızla yola çıktığımız zaman Malkara’ya değişik vizyonlar kazandıracağımızı belirtmiştik. Bu vizyonların her anlamda her alanda altını doldurarak çalışmaya, hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu vizyonlardan bir tanesi de Malkara’nın tarım ve hayvancılık noktasında Trakya’da hatta Türkiye’de sayılı bir şehir olacağıydı. Gerçekten bu vizyon doğrultusunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi üstüne düşen vazifenin beklide fazlasını hayata geçirmiş oldu. Seçimlerden önce küçükbaş hayvancılığa destek olacağımızı söylemiştik. Yine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Koyun Keçi Birliği ile ortaklaşa proje ile küçükbaş hayvancılığa destek olduk. Mahallelerimize yeni göletler yapacağımızı söylemiştik. Bu yaz hayvan içme sulama göletimizi hayata geçirdik. Bir mahallemizden daha talep var. Umuyorum ki onu da en kısa zamanda hizmete almaya çalışırız. Yine Malkara balını markalaştıracağız dedik. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle bal üretimine ciddi katkıları oldu. Mera ıslahı projeleri, şuan belediye adına çalışan Birlik Yem Fabrikası, Türkiye’deki 2. En büyük Trakya’daki en büyük Kombina Et Tesisi’nin inşaatı hızla yükseliyor. Umarım aksilik olmazsa Aralık ayında devreye alacağız. Tekirdağ Büyükşehir çalışanlarının ve yüklenici firmanın gayretiyle ciddi anlamda tüm yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bugün yine üretimi arttıracak Malkara’nın bel kemiği olarak, Malkara’nın omurgası olarak gördüğümüz üreticilerimize destek olacak projeyle bir aradayız. Ben Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanıma projede emeği geçen bürokrat arkadaşlarıma sizlerin, hemşerilerimin huzurunda teşekkür ediyorum. Umarım Malkara daha büyük projelerle buluşacaktır.” dedi

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un ardından konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Biz göreve geldiğimiz zaman Tekirdağ’ın tarımsal anlamda birçok projeye ihtiyacı olduğunu gördük. Hayvan hastalığından ari bir bölgedeyiz. Tekirdağ’ın tamamında bin ton süt üretiliyor. Çalışmalarımızda birinci aşama Birlik Yem Fabrikası’nı çalıştırmak oldu. Mera ıslahları önemliydi; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi göreve geldiğinde Tekirdağ’daki 325 bin dönüm meranın 100 bin dönümünü ıslah etti. Tarla yollarının bakımını yapıyoruz. Tarım ve hayvancılık alanında geleceğe yönelik çok büyük planlarımız var. Manda sayısında da büyük artış oldu. Bağcılığa önemli katkılarımız oldu. Tekirdağ, her şeyin en iyisini hak ediyor.” İfadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalarının ardından üreticilere tohumlarının teslim edilmesinin ardından program son buldu.

Habertrak/Alper Eral