DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.555,90 5.535
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

Yeni görünümüne kavuşacak

Son Güncelleme :

04 Mart 2021 - 16:09

Süleymanpaşa Balıkçı Barınağı’ndaki yıkımlar ile ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, söz konusu yıkımlarla ilgili ne Süleymanpaşa Belediyesi’nin ne de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bir işlemi olmadığını kaydetti.

Yıkımların 8-10 yıllık bir davadan kaynaklandığı kaydeden Yüksel, yıkım işlemleri bittiğinde Süleymanpaşa’nın en gözde yerlerinden biri olan sahilin daha kullanışlı ve daha güzel bir görünüme kavuşacağını dile getirdi.

“YIKIMLAR 8-10 YILLIK BİR DAVADAN KAYNAKLI”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, sahilde devam eden Liman Çay Bahçesi ve balıkçı barınağındaki yıkımlar ile ilgili sosyal medyadan birçok soru aldıklarını belirtti. Vatandaşların sorularına sosyal medya üzerinden yanıt veren Yüksel, “Balıkçı Barınağı’nın bulunduğu bölgede bazı yıkımlar yapılıyor. Özellikle sosyal medyada hem Süleymanpaşa Belediyesi’ne hem de Büyükşehir Belediyesi’ne sorular soruluyordu. ‘Neden yıkılıyor? Liman Çay Bahçesi bizim için çok kıymetliydi…’ gibi sorular geliyordu. Burada 8-10 yıllık bir davadan kaynaklı olarak yıkılıyor. Bu yıkımları ilçe belediyesi de büyükşehir belediyesi de yapmıyor. Bu bölgede yapılan kaçak yapılaşma buranın yıkılması ve tekrar düzenlenmesi ile ilgili bir mahkeme kararı. İşte bu mahkeme kararının uygulanması sonucu yıkım gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla burada belediyelerin yıkım ile ilgili aldığı bir karar yok.” Şeklinde konuştu.

“DAHA GÜZEL BİR GÖRÜNÜME KAZANACAK”

Yıkım yapılan işletmelerin konuyla ilgili bilgisi olduğuna da değinen Yüksel, sözlerini şöyle noktaladı: “İlerleyen günlerde belki de düzenlenmesiyle ilgili bize ihtiyaç duyulursa, o zaman biz devreye girebiliriz. Orada yer alan işletmelerin zaten konuyla ilgili bilgisi var. Rumeli İskelesi ve balıkçı barınağının bulunduğu bölgenin yeniden düzenlenmesiyle birlikte, hem Rumeli İskelesi’nin hem balıkçı barınağının şehre daha güzel bir görünüm kazandıracağına inanıyorum. Önümüzdeki günlerde yıkım işleri bittikten sonra tekrar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından burası düzenlenecektir. Buranın yeniden düzenlenmesinde bize de bir şey sorulursa biz de üzerimize düşeniz yaparız. Şehrimizin en güzel yerlerinden birinin yeniden daha kullanışlı hale gelmesini biz de isteriz. Yani ne Süleymanpaşa Belediyesi’nin ne de Büyükşehir Belediyesi’nin oradaki yıkımlarla ilgili herhangi bir işlemi yok. Bu yıkım; yürütülen davanın yıkımı ile ilgili bir uygulamadır.”

 Habertrak/Özlem İnan