DOLAR 32,3567 % -0.02
EURO 34,8071 % 0.02
GRAM ALTIN 2.395,32 % -0,06
ÇEYREK A. 3.916,35 % -0,06
BITCOIN 59.432,02 3.057
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

YILLARDIR ÇÖZÜLMEYEN SORUNA EL ATTI

Son Güncelleme :

19 Ekim 2020 - 14:48

Süleymanpaşa Belediyesi, yürüttüğü menfez çalışmaları ile şehrin ulaşımında önemli bir sorunu ortadan kaldırıyor. Namık Kemal Mahallesi’nin ikiye ayrıldığı bölgede menfezler yapılarak, ulaşımda çevre yoluna çıkmadan TOKİ’den Namık Kemal Üniversitesi istikametine gidilecek yol açılıyor. Böylelikle vatandaşlar, Çevre Yolu’na çıkmadan yan yoldan ulaşım sağlayabilecekler, kısa mesafeler için çevre yoluna çıkılmayacak.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, TOKİ’den Namık Kemal Üniversitesi alanı arasındaki bölgede yapılan menfez çalışmaları ile birlikte alternatif yan yol açıldığını duyurdu. Başkan Yüksel, böylelikle TOKİ’deki vatandaşların çevre yoluna çıkmadan istedikleri bölgeye ulaşabileceklerini söyledi.

“ÖNEMLİ BİR SORUNU ORTADAN KALDIRCAĞIZ”

Namık Kemal Mahallesi Çadır Sokak’ta menfez çalışmalarını inceleyen Yüksel, menfez çalışmaları ile yıllardır ulaşımda yaşanan önemli bir sorunun ortadan kaldırılacağını belirtti.

“BİR AY İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK”

Çalışmaların bir ay içerisinde tamamlanmasını planladıklarını aktaran Başkan Yüksel; “Maalesef yıllardır çözülmeyen bir sorunu çözmeye çalışıyoruz. Namık Kemal Mahallesi ikiye ayrılmış vaziyette. TOKİ ve Namık Üniversitesi’nin bulunduğu alan olarak. Sadece çevre yolu üzerinden E-5 üzerinden ulaşılan bir mahalle vardı. Şimdi yaptığımız bu menfezle birlikte artık TOKi’den üniversite istikametine çok rahat Çevre yoluna inmeden rahat bir şekilde ulaşım sağlayabileceğiz. Her iki mahallemize de rahat ulaşım sağlayacağız. Bir ay içerisinde hava koşullarına bağlı olmak kaydıyla yolu tamamlayacağız. Artık Namık Kemal Mahallesi’nden TOKİ’nin olduğu yerden üniversite ile olan kısmı bu menfez sayesinde bağlamış olacağız. Bizim için çok önemli bir projeydi. TOKİ’de yaşayan vatandaşlarımız ana caddeye inmeden üniversite istikametine gidemiyordu. Herkes için bu geçerli. İlla çevre yoluna çıkmak zorundaydınız. Maxi kavşağından veya ana kavşaktan dönmek zorundaydık. Artık alternatif bir güzergah olmuş oldu.” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek