DOLAR 32,2184 % 0.13
EURO 34,9885 % -0.02
GRAM ALTIN 2.507,26 % 0,17
ÇEYREK A. 4.099,36 % 0,17
BITCOIN 69.475,99 0.791
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“YİTİRİLECEK CANLARIN TELAFİSİ YOK”

Son Güncelleme :

01 Eylül 2020 - 13:23

Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, COVID -19 tanısı konulan veya temaslıların bulunduğu okul sayısının 140’a ulaştığını ve bu sayının giderek arttığını kaydetti.

MEB’in konu ile ilgili kamuoyunu aydınlatması gerektiğinin altını çizen Sarı, “Bu durum gizlenecek ve saklanacak bir durum değildir. Eğitim telafi edilebilir ancak yitirilecek canların telafisi mümkün değildir.” Değerlendirmesinde bulundu.

“OKULLAR SALGINA KARŞI KORUNAKSIZ VE SAVUNMASIZ”

MEB’in okulların açılmasına hazırlıksız ve plansız olduğunu belirten Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, “Uzun bir aradan sonra okullarına dönen öğretmenler mesleki çalışmalarını bugün zihinlerinde yanıtlanmamış pek çok soruyla tamamladı. Geride bıraktığımız hafta, 21 Eylül’de okulların açılması için hangi önlemlerin alınması gerektiği ve eğer önlemler alınmazsa sonuçlarının ne kadar olumsuz olabileceğini gözlemleme olanağı verdi. Bu hafta ayrıca, bizlere ‘her olasılığa hazırız’ algısı oluşturmaya çalışan MEB’in aslında ne kadar hazırlıksız ve plansız olduğunu da gösterdi. Okulların salgına karşı ne kadar korunaksız ve savunmasız olduğunu bizzat yaşayarak deneyimledik.” Şeklinde konuştu.

“OKULLAR GÜVENLİ VE TÜM ÖNLEMLER ALINMIŞ ŞEKİLDE AÇILMALI”

Okulların güvenli ve tüm önlemler alınmış olarak açılmasının ortak sorumluluk gerektirdiğini söylerek “UNICEF gerekli önlemler alınarak okulların açılması için tüm ülkelere çağrıda bulunmaktadır. Dünya genelinde 463 milyon öğrencinin uzaktan eğitime erişimi hiç yok.  Salgın en çok da yoksullar ve dezavantajlı gruplar için yaşamı olabildiğince zorlaştırmaktadır. Okulların açılması için salgınla tam anlamıyla mücadele edilmeli, alınması gereken tüm önlemler eksiksiz alınmalı ve öğrenciler okulları ile buluşmalıdır. Okul öğrencinin yüzünün güldüğü, oyun oynadığı, bu karanlık günlerde yalnız olmadığını hissettiği, içerisinde kendini güvende hissettiği sığınağıdır. Okul öğrencinin dayanışmayı, yardımlaşmayı, paylaşmayı öğrendiği ve salgını birlikte aşabileceğimize olan inancını artıran evidir. Bu anlamda okulları güvenli ve tüm önlemler alınmış şekilde açmak ortak sorumluluğumuzdur.” Açıklamasında bulundu.

“EĞİTİM SEN MEB’İ UYARMAYA DEVAM EDECEK”

Okulların güvenle açılmasının ancak ortak akıl, bilimsel çalışma ve güçlü bir toplumsal mutabakat ile mümkün olacağını işaret eden Sarı, “Eğitim Sen, taşıdığı tarihsel sorumluluk ile öğrencilerimize, eğitim emekçilerine ve halkımıza karşı sorumluluğu gereği MEB’i ve siyasi iktidarı alınması gereken önlemler ve yapılması gerekenler konusunda uyarmaktadır ve bunu da sürdürmekte kararlıdır. Bir kez daha ifade ederiz ki salgınla mücadele edebilmek ve okulları güvenle açabilmek için ihtiyacımız olan; ortak akıl, bilimsel çalışma ve güçlü bir toplumsal mutabakattır.” İfadelerini kullandı.

“MEB ÇALIŞANLARIN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ BİR RİSK OLUŞMAMASINA ÖZEN GÖSTERMELİDİR”

“Pek çok ilden ve ilçeden COVID-19 tanısı konulan veya şüphesi bulunan eğitim emekçilerine ait bilgiler merkezimize gelmeye devam etmektedir.” Şeklinde konuşan Sarı, “Medyada yayınlanan okul isimleri pazartesi gününden bu yana okulda bulunan arkadaşlarımızdan tanı konulan veya temaslı çalışanların bulunduğu okullardır. MEB bu okullarla ilgili gerekli önlemleri almalı ve çalışanların sağlığıyla ilgili bir risk oluşmamasına özen göstermelidir. Sorun bulunan veya sorun bulunduğu iddia edilen bu okullarla ilgili son durumu MEB’in kamuoyu ile paylaşması gerekmektedir.” Dedi.

“YİTİRİLECEK CANLARIN TELAFİSİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Sarı, sözlerini şöyle noktaladı: “Genel Merkezimize ulaşan bilgilere göre, COVID -19 tanısı konulan veya temaslıların bulunduğu okul sayısı şu an itibarı ile 140’tır ve artmaktadır. Gizlenecek ve saklanacak bir durum değildir. Eğitim telafi edilebilir ancak yitirilecek canların telafisi mümkün değildir. Bakanlık derhal sendika genel merkezleri ile de görüşerek süreç ile ilgili en doğru kararı almalıdır.”

Habertrak/Özlem İnan