DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.581,07 3.291
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Yüksel’den gençlere büyük yatırım

Son Güncelleme :

02 Nisan 2021 - 17:01

Gündoğdu-Turgut Mahallesi Nurettin Ekmekçioğlu Çok Amaçlı Spor Tesisi,  İlkokulu’nda Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak açıldı.

HER MAHALLEYE BİR SPOR TESİSİ

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Nurettin Ekmekçioğlu Çok Amaçlı Spor Tesisi açılışında yaptığı konuşmasında “Bu okulda yaklaşık olarak 700 tane öğrencimiz eğitim görmekte. Bu mahallemizde bizim alanlarla ilgili maalesef sıkıntılarımız var. Çocuklarımızın enerjilerini harcayabilecekleri sosyal alan hiç yoktu. Bu nedenle bu bölgede, ciddi bir yapılanmamız gerekiyordu. Spor Bakanımızın, milletvekillerimizin girişimiyle, meclis başkanımızın destekleri ile Spor Bakanlığımızdan da bazı tesislerle ilgili destekler aldık. Onların üzerine biz birkaç şey daha ilave ederek, hemen hemen bütün mahallelerde en az bir okula bu sahalardan yapıyoruz. Sırayla da açıyoruz. Her pazartesi ve her cuma açılış yapıyoruz. Haziran’ın 15’ine kadar bu şekilde devam edeceğiz.” Diye konuştu.

Yüksel, gençler için yaptıkları yatırımların en büyüğünü ise Ata Tepe’de bulunan 14 bin metrekarelik arazi ile yapacaklarının altını çizerek, sözlerini şöyle noktaladı: “Merkezdeki 18 mahallenin 18’inde de bu çalışmaları yürütüyoruz. Aynı çalışmalarımız kırsalda da var ve yaklaşık olarak 30 tane tesis bu süreç içerisinde açılacak. Tabi bununla da bitmiyor. Yukarıda kafeteryalar var. Biz, okulların bu şekilde çalışmasını yaparken, çocuklara yakın alanlarda da çocukları geliştirebileceğimiz yatırımlar yaptık. En önemlisi de şu olacak: Hemen Ata Tepe’nin üzerinde, yaklaşık 14.000 metre karelik alan içerisinde bütün spor branşlarının var olduğu, çocukların derslerini takviye alabilecekleri, eğitim alabilecekleri çok güzel bir bina yapacağız. Orada ciddi bir yatırımımız var. Haziran veya temmuz ayında temelini atacağız. ‘Gençliğine sahip çıkmayanın geleceği de olmaz’ Dolayısıyla biz, gençlerimize sahip çıkmak için uğraşıyoruz. Özellikle alkol, sigara, uyuşturucu gibi bağımlılıklardan onları uzak tutabileceğimiz yatırımlara öncelik verdik. 2021 yılını da gençlik yılı olarak planladık.”

Habertrak/Özlem İnan