DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.671,99 4.871
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

“YÜKSEL’İN YAPTIKLARI ŞOVUN BİR PARÇASI”

Son Güncelleme :

15 Eylül 2020 - 13:51

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Habertrak Gazetesi’ne yaptığı açıklamada; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi üzerinde Ak Parti’nin kumpas içinde olduğunu ve bu kumpasın taşeron ve siyasal oyuncularının bulunduğunu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne önümüzdeki dönemde arka planda gözüken Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un aday olacağını söyledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Habertrak’a yaptığı açıklamada; Ak Parti’nin en büyük emelinin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanarak ele geçirmek olduğunu ve bundan sonra da hedeflerinin Kırklareli ve Edirne Belediye Başkanlıkları olacağını savundu.

“YÜKSEL, BÜYÜKŞEHİRE ADAY BİLE GÖSTERİLMEYECEK”

Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in bir sonraki seçimde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na istese de aday olamayacağını iddia etti ve şöyle konuştu: “Cüneyt Yüksel bir proje. Bunun taşeronu Cüneyt Yüksel ve siyasal oyuncuları da Mustafa Yel ve Mustafa Şentop. Ama ben bu senaryoyu baştan bu kadar derin olarak düşünmemiştim. Olaylar gelişmeye başladıkça senaryonun netleştiğini görüyorum. Bu, işin ortadaki daha somut örneklerini, göreceğimiz anlamına geliyor. Senaryo şu; Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı almak. Tahmin ediyorum ki sürekli reklamı yapılan Cüneyt Yüksel, büyükşehire aday bile gösterilmeyecek. Büyükşehiri o kadar çok önemsiyorlar ki. Çünkü; burada büyükşehiri alırlarsa Edirne ve Kırklareli’yi de düşürecekler. Büyükşehir’i alırlarsa Edirne’ye ve Kırklareli’ye yüklenerek orayı da almak isteyecekler.”

“YÜKSEL’İN YAPTIKLARI ŞOVUN BİR PARÇASI”

Albayrak, tüm AK Partili belediye başkanları arasında en çok Cüneyt Yüksel’in öne çıkarılmasının bir anlamı olduğuna da dikkat çekerek, “Neden en çok parlatılan Cüneyt Yüksel peki? Neden Mustafa Çetin, neden Osman İnan değil? Cüneyt Yüksel, bir proje. Cüneyt Yüksel, uygulanan projenin bir ayağı. Aramız iyi. Saygısında ve sevgisinde kusur yok. Aramızda bir problem de yok. Şov yapmayı seviyor. Bu yapılanlar bir gün unutulacak. Yaptığı toplam iş miktarı 6 milyon TL civarında. Bizim en küçük projemiz kadar bile değil. Bu şovlarını iyi yapıyor. Ama sen şimdi kalkıp da gözlüklü, kravatlı, taş kesme makinesinin başında poz verirsen bu gösteriş olur. Veya kravat falan giyinmişsin. Silindir makinesinde poz veriyorsun. Ya da birinin eğilip ayakkabısını bağlıyorsun… Bunlar şovun birer parçaları.” Değerlendirmesinde bulundu.

“RUMELİ İSKELESİ’Nİ BEN DE ALMAK İSTEDİM AMA…”

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hizmete açılan Rumeli İskelesi için 3 yıl önce başvuru yaptıklarını ancak çok yüksek bir kira bedeli ile karşılaştıklarının altını çizen Albayrak, “Cüneyt Yüksel, o Şaraphane İskelesi’ni istese yarın verirler. Ben 3 sene önce, onların açtığı Rumeli İskelesi’ni almak istedim. Bana 80-90 bin civarında kira bedeli çıkardılar. Aynı proje bende de vardı. Onu gönderdim. Masraflarını gönderdim. Bana vermediler. 6 ay sonra Cüneyt Yüksel’e veriyorlar. Yapılan hizmet güzel itiraz etmiyorum. Cüneyt Yüksel’e sağlanan şartlar bana da sağlanmış olsaydı Tekirdağlılar, bu iskele ile 3 sene önce tanışmış olacaklardı.” Şeklinde konuştu.

“HİÇBİR TALEBİMİZ GELMİYOR”

“Ankara’da üzüldüğüm taraf hiçbir talebimiz gelmiyor. Bu kadar dostluğuma rağmen, bürokratik olarak hassasiyet göstermeme rağmen, bu güne kadar Mustafa Şentop, benim hiçbir dediğimi yapmadı.” Şeklinde konuşan Albayrak, “Örneğin; Malkara’da su sorunu var. Hazır İller Bankası’na da gönderdik. ‘20 milyon TL ayırın bu sorunu çözeceğiz.’ Dedik. Ortada yine hiçbir şey yok. Onaylanmış Büyükşehir Belediye Binası ile ilgili de aynı şey yaşandı. Tekirdağ’ın bu işten zararı oldu. Kredim de onaylanmadı. ‘Şaraphane iskelesini istiyorum’ dedim. Bir ay sonra içerisinde ‘Su ürünleri tesisini açacağız’ dedik. Balıkçılar, oraya yanaşsınlar tekneleriyle, güzel bir görüntü oluşsun istedik. Onu da vermediler. Burada bu projenin bir ayağı da Tekirdağ’daki bürokratlar.” Diyerek tepki gösterdi.