DOLAR 32,3049 % -0.11
EURO 34,8288 % 0.01
GRAM ALTIN 2.407,88 % 0,60
ÇEYREK A. 3.936,88 % 0,60
BITCOIN 65.358,00 2.381
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

AK PARTİ’DE BÜYÜK RAHATSIZLIK

Son Güncelleme :

18 Mayıs 2020 - 12:14

Son günlerde yapılan bir atama, Ak Parti’nin altını da üstünü de karıştırdı.

Ak Parti’nin yönetim kadrosunu rahatsız eden bu atama da Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, özel kalem müdürlüğüne pek de önemli vasıfları olmayan sıradan bir kişiyi ataması oldu.

Atamanın kim olduğu konusunda yapılan araştırmada; Türkiye Süt Birliği Başkanı Tevfik Keskin’in kızının çıkması ise partide huzursuzluk yarattı.

Partililer, içten içe bu atamayı kimin yaptırdığını ve sıradan bir vasıftaki kişinin bu makama atanarak memur yapılmak istenmesi huzursuzluğu zirveye taşıdı.

Valiliğin, bu tip atamalarda hakkının bulunması ve mevzuata uygun bu atamanın yapılabilmesi, doğal olarak karşılanırken, bu tip atamalarda partinin görüşünün alınmayışının iddiaları ise Vali Yıldırım’ı zor durumda bırakacağı imajı oluşturdu.

Niye oluşturdu?

Çünkü partinin üst düzeyde görev yapan milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ile yöneticilerinin, belediye başkanlarının kısa yoldan memur yapacağı, etrafında birçok kişinin bulunması, onların da zor durumda kalmasına neden oldu.

Bu atamanın, Tekirdağ’da uzun süre konuşulacağı dilden dile dolaşırken, Vali Aziz Yıldırım’ın da ilk kararnamede merkez valiliğine gönderilmesi konusunda büyük bir kamuoyunun oluştuğu görüldü.