DOLAR 32,4329 % 0.19
EURO 35,1462 % 0.25
GRAM ALTIN 2.402,31 % 0,23
ÇEYREK A. 3.927,77 % 0,23
BITCOIN 59.496,37 2.892
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

SAĞLIK TURİZMİNE NE OLDU?

Son Güncelleme :

03 Ocak 2022 - 11:08

Tam bir buçuk yıl geçti.

Önemli gördüğümüz bir adımın başlangıcı olan bir kongre yapıldı.

Bu kongrede;”Sağlık Turizmi” konusunda kamunun sağladığı desteklerden yararlanmak isteyen Trakya hastanelerinin kurduğu “Trakya Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği” ilk olağan genel kurulunu yaptı ve yeni yönetimini belirledi.Çorlu’da yapılan ve belki de ülkemize milyonlarca doların kapısını açacak olan organizasyona; özel sektör ve kamudan hastane ve sağlık sektörü yöneticileri, sağlık turizmi yapan turizm acenteleri ile Trakya Kalkınma Ajansı adına Genel Sekreter Mahmut Şahin katıldı.

Biz, 1 Temmuz 2020’de Merkezi Çerkezköy olarak kurulan derneğin başkanlığına ve yöneticiliklerine “şunlar,bunlar getirildi.”diye yazmadık.

Ancak ne yaptıklarını hep merak ettik.

Bilindiği gibi Trakya Kalkınma Ajansı, 2016 yılından bu yana Trakya’da sağlık turizminin geliştirilmesi için önemli çalışmalar yapıyor.

Şimdi kurulan derneğin hedefleri arasında; Trakya Bölgesi’nde sağlık turizminin (medikal, termal ve üçüncü yaş turizmi) geliştirilmesi kapsamında, sağlık tesisi (özel hastane, kamu/üniversite hastanesi, klinik, muayenehane, ADSM vb.), turizm acentesi, tur operatörü, otel gibi kurum ve kuruluşların iş birliği içerisinde hareket etmesini ve rakip gidilecek yerlere karşı rekabet avantajı sağlamanın,amaçlandığı açıklanmıştı.

Sadece bununla mı yetinmişlerdi?

Ayrıca  sağlık turizmi alanında bölgenin sahip olduğu avantajları ve potansiyeli araştırma, inceleme ve geliştirmeyi, hedef pazarlara yönelik olarak yurtdışı ve yurtiçi tanıtım faaliyetlerini gerçekleştirmeyi, bölgemizde sunulan sağlık hizmeti kalitesinin de arttırılması hedeflenmişti.

Tabi bunlar için en önemli reklam,kendi halkına çok çok iyi bir hizmeti sunmak asıl amaç olmalı.

Sonra dış pazarlara ulaşmak,dış pazarlardaki seminer ve fuarlara katılmak,dil bilen  başarılı tıp elemanları ile bu işe girişmek.

Tabiî ki yerel ve ulusal basını da pas geçmemek çok önemli olacaktı.

Zira “tanıtım yerelden başlar.”demiştik.

“Yerelde bozuk olan,tanınmayan hiçbir kurum ve kuruluş başarıya ulaşamaz.”dşye de eklemiştik.

İşte derneğin neler yaptığını bilmiyoruz.

Herhangi bir açıklama yok.

Hizmet anlamında da gelişmelerle ilgili bir bilgi yok.

Dernek kalkınma ajansı’ndan parayı aldı mı?

O konuda da fikrimiz yok.

Peki?

Amaç ve hedeflenenlere ne oldu?

Şimdiki bilgilerimizle birileri…

Neyse açıklama yapılsa da öğrensek?

Zira Türk Halkı devletin hastanelerinden randevu alamıyor.