DOLAR 32,3473 % -0.05
EURO 34,7742 % -0.1
GRAM ALTIN 2.392,19 % -0,19
ÇEYREK A. 3.911,22 % -0,19
BITCOIN 59.101,11 2.42
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

SAĞLIKLI VÜCUT DETOKSU

Son Güncelleme :

12 Nisan 2020 - 10:40

Detoks, vücudumuzda birikmiş olan toksinlerin temizlenmesi ve vücut arınma yöntemi olarak bilinmektedir. Doğru uygulandığında metabolizmamızın düzenli çalışmasına ve kilo yönetimine yardımcı olur. Uygulanan detoks diyetlerinde bireylerin enerji ihtiyaçları düzenli olarak alınması gereken besin ögeleri,göz önünde bulundurulmadan, sadece sebze ve meyve suyu ağırlıklı bir beslenme programı izleniyor. Ancak, bu tarz programlarda vücudumuzun ihtiyacı olan besin ögeleri ve yeterli enerji alınamayarak metabolizmanın yavaşlamasına sebep olabiliyor. Bu nedenle enerji ve besin ögeleri bakımından yetersiz olan detoks programları uygulayan bireyler hızlı bir şekilde kilo vermenin yanında, yetersiz kalori alımının yol açtığı protein eksikliğine bağlı kas kayıpları yaşayabiliyor. Kas kaybı metabolizmanın yavaşlamasına neden olmaktadır.

SAĞLIKLI VÜCUT DETOKS PROGRAMI

Sağlıklı bir vücut detoks programı kişinin günlük enerji ve besin ögeleri ihtiyacını (protein, karbonhidrat, yağ, vitamin, mineraller) karşılayacak şekilde yapılmalıdır. Uygulanan detoks bitkisel, sebze ağırlıklı olmalıdır fakat bu sadece sebze ve detoks suyu tüketilmesi gerektiği anlamına gelmez.

Vücudun zorunlu olarak alması gereken vitamin ve mineraller, pirinç, tam buğday ürünler, doğal sebze, meyve ve suları, antioksidan etkili ve probiyotik ürünler beslenmemizde yer almalıdır. Eğer sadece sebze ve meyve suyu ile detoks yapılacaksa, bu programın 2 günden fazla sürdürülmemesi gerekir. Sağlıklı bir detoks programı ise 7 gün süreyle ve yılda 2 kez uygulanabilir.

1 Günlük Örnek Menü

Sabah:

1 kutu probiyotik yoğurt

3-4 ceviz

Sebze Püre

Ara Öğün

1 avuç badem

10-12 adet yaban mersini

Öğle

Sebze Haşlama

1 dilim tam buğday ekmeği

Ara Öğün

1 bardak kefir

Meyve

Akşam

Izgara balık, bol salata

Gece

1 kase yoğurt, 1 yemek kaşığı yulaf