BÜYÜKŞEHR BELEDİYESİNİN TURİZM HAMLELERİ
————————————————–
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin kurulması, Kadir Albayrak göreve gelmesiyle, ağır aksak yürüyen turizm yolculuğuna, şahlandırıcı hamleler yapıldı.
Tekirdağ Merkez; Beş Evler Sosyal Tesisleri, Uçmakdere turizm kıpırtılarına yönlendirici, teşvik edici yardımlar, turizmi yerinde görmeleri için bölge insanlarını turizm merkezlerine getirmeleri; uzun soluklu koşunun, ilk adımlarıydı.
Tohumlar, filizler derken; Uçmakdere’de ortaya çıkan şölensi turizm hareketi; başka hamleleri; pansiyon, otel, balon, at turizmi hamlelerini bekliyor.
Tekirdağ turizminin elinde bulunan çok önemli kozlarından birisi; doğamız. Ganosların, Koru Dağlarının, Istranca Dağlarının; kuzey, Ege ikliminin kesişimini, uygarlıkların burada bıraktığı izleri, ısrarla, akademik ve mitolojik bilgilerle öne çıkartmamız; bizi çok ileri taşıyacaktır.
Malkara İlçemiz Türklerin buraya adımını atmalarıyla; yüzyıllar öncesine giden mimari, dinsel, manevi kanıtlarla dimdik ayakta bekliyor. Üstelik Türklerden önceki uygarlıkların izlerini de; insanlık ve turizmin değerli hatırına bir an önce ortaya çıkartma sorumluluğumuz var.
Gayretimiz ne kadar büyük olursa; hamlelerimiz de o kadar değerli, kalıcı ve hızlı olacaktır. Malkara ilçemizde ki viran kilisenin bir an önce onarılması, artık bekleyecek zamanı kalmayan kilisenin, öyküsünü de yapının kendisiyle birlikte ortaya çıkarmamız kaçınılmazdır.
Malkara da ki Türk izlerini en güzel anlatan camilerimiz; Gazi Süleyman Paşa Camii, Hacerzade İbrahim Bey, Gazi Ömer Camileri ve türbesi; bizim geçmişimizle bağlarımızı kuvvetlendirmenin yanında, her türlü tanıtımlarla Malkara Tekirdağ turizmin önemli ayaklarından birisi olması kaçınılmazdır.
Büyükşehir Belediyesinin ve Tarımsal Hizmetleri Daire Başkanlığının turizm hamlelerinden diğeri de Elmalı Köyüdür. Muhtar Hasan Beyin gözünde, kalbinde ki heyecanda burada ki değişim hareketinin çekim kuvvetini görebilirsiniz.
Büyükşehir Belediyesi tarafından onarılan taş mekân; sanki bütün uygarlıklara sesleniyor; Merak etmeyin, sizin, hepinizin ortak hikâyesini ben anlatacağım. Burada ağırlayacağım insanlara, doğayı, tarihi, her milletin kültürünü anlatıp aktaracağım, algısına kapıldım.
Meydanda ki yaşlı dut ağacı, doğanın içine yerleşmiş Rumeli insanı; Rum Kültüründen geriye kalan taş zanaatleri, öyküleri; her şeyden önce 21.yüzyılın turizm ve uzay yüzyılı olacağının da haberini veriyordu.
Burada ki doğa, doğal güzellikler; tepeler, vadiler; doğa turizmi içerisinde yapılacak her türlü etkinliğe uygundur. Daha şimdiden doğa, doğal yiyeceklerin sunumu, Elmalıda yaşayan insanımıza heyecanın yanında ekonomik katkıya da başlamış durumda.
Büyükşehir Belediyesini, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığını, tüm personeli kutluyorum. Gayretleri, daimi hamlelere; istikrarlı eserlere dönüşsün. Bu şehir, hatta bu ülke çok bekledi. Viran düşünceler, mekânlar, akılcı, insani projelerle çok daha öte; bütün yozlaşmış, tutucu, içe kapanık rakipleri de geride bırakacaktır.
BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİNİN AYÇİÇEKLERİ
—————————————————————
Tekirdağ sahiline yeni katılan düzenlemelerden birisi de ayçiçeği desenli süslemeler. Bir tümseğin üzerinde oluşturulan metal süsler… Bu şehre ne yapılsa azdır düşüncesinden yola çıkılarak, sahile yapılan her hizmete, şehir halkı gibi bakıyorum; minnet duygularıyla…
Tümseğin üzerinde bulunan metal ayçiçeği şekilleri, özellikle fotoğraf merakı olanların da ilgi odağı! İki genç; belki de iki sevgili yaklaşmış yanlarına. Kız, erkeğin fotoğrafını çekmek istiyor; arkasına Büyükşehir yazısını ve ayçiçeklerini de alma düşüncesiyle.
Erkeği ayçiçeklerinin olduğu tümseğe yolladı. Erkek, çimlerin üzerine oturdu. Islak olan çimlerin! Kız, yeterli uygunluğu yakalayamadığı için pozisyon arayışı içinde. Erkek ise, ısrarla sesleniyor;”Çimler ıslak!” Kız, duymuyor bile. O,kendi çabası içerisinde; “ Büyükşehir yazısını alamadım!” çırpınışı içinde.
Tümseğin üzerinde ki ayçiçeği şekilleri, pastırma yaz sıcağını sağlayan güneş sayesinde pırıltılar saçıyor. Sanki tümsek sadece ayçiçeklerine ev sahipliği yapmıyor! Orada, Kartaca’lı bir çoban, sesleniyor Sezar’a; “ İn o tümseğin üzerinden; orada atalarımızın hatıraları yatıyor!”
Kız, o kadar çaba gösterdi ama uygun görselliği yakalayamadığının şikâyetinde. Oğlan da, ıslak çimlerin kıçını üşütmesinden yakınıyor. Ya Kartacalı çoban? O bilge insan; tarihine nereden merak sarmış. Neyi anlatmak istiyor? Nereden buluyor bu büyük cesareti?
Tam da bugün, bütün düşüncelerimiz, fikirlerimiz, cesaret ve özgüvenlerimiz yeraltına, Dante’nin İlahi Dünyasına; ceza odacıklarına hapsolmuşken…