DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.496,38 7.663
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

TEKİRDAĞ’IN YAMAN HALLERİ–346

Son Güncelleme :

19 Haziran 2018 - 13:18

KADİR ALBAYRAK FARK YARATIYOR

————————————————-

Dört yıl önce göreve geldiğinde, halkın Kadir Ağabeyi; Kadir Başkanı olarak ilk yazılarım yine gazetemizin köşesinden yayınlandı. Kadir Albayrak ile yolculuğumuz; daha doğrusu yolumuz Tekirdağ sevgisiyle kesişti.

Tabiatın doğal döngüsü gibi; hiçbir zaman sınırları zorlamayan, önceliği kamu menfaati olan yazılarımla kimi birbirimize mesafe koyduk daha çoğunlukta ise Kadir Başkanın konulara, yazılanlara gösterdiği hassasiyet ile sonuçlandı.

Bu nasıl bir hassasiyet? Basına, gazeteciliğe duyulan saygıdan öte; yazılanların, gözlemlerin halkın sorunları olduğunu baştan beri gören Kadir Albayrak; bu ilgisin, görev bilincini, demokrasilerin gereği olan bilgi, hesap vericiliğinden dört yıl boyunca bir an olsun vazgeçmedi.

Oysa buradan, bu köşeden; şehrimizin, halkımızın yüzlerce, hatta binlerce sıkıntılarını dile getirdim. Getirmeye de devam ediyorum. Bu kadar farklı ve istikrarlı geri dönüşü; Kadir Albayrağın Büyükşehir Belediye Başkanlığı devrinde yaşadım.

Burada; yüce halkımızın huzurunda, Kadir Başkanla ayrı düştüğümüz yazılarım oldu; hep olacakta! Ama çoğunluğu aynı düşüncelerle; şehrin tarihi, kültürel ve sosyal alanlarının turizmle buluşması gerektiğini savunan bütün yazılarımda Kadir Başkanın da aynı düşünce heyecanı içinde olduğunu biliyorum.

Kadir Albayrak, ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının yanında; basına; şehrine katkı verilen doğru haberlere, haberleri yapan gazetecilere de yakın olan ilk başkandır.

Belediyenin, basın ve halkla iş birliği alanında belki de ayrı bir Rönesans sayılacak yenilmeler; uygar dünyada çoktan yerleşmiştir. Şehrimiz de uygar bir şehir olmakla beraber; henüz basın, belediye ve diğer kurumlar ile olan iletişimler, geri bildirim ve dönüşümler yeterli değildir.

Kadir Başkanın bu uygulamaları, iletişim başlangıçlarını kökle hale getirebilecek başlangıçlar için de; teşekkür ediyorum.

Görüyorum ki; basınla kurulan doğru, akılcı ilişkiler sonunda, halkımız kazanacak. Şehrimiz, daha yaşanır olacak. İletişimin, geri bildirimin kamusal alanlarda ki titiz tespitlerimizin şehir insanımızın yüce huzuru, hoşluğu adına çok önemli adımlardır.

Örneğin daha yeni yazdığım makalem; Büyükşehir Belediyesinin Ayıbı, diye başlayan çalışmam; sokaklarda, kaldırımlarda kaldırılmayan saplamalar ile ilgiliydi. Kadar Başkanın titiz takibi; basına sırtını dönmemesi, bu haber üzerine harekete geçen Ulaşım Daire Başkanlığı bu sorunun ve buna benzer sıkıntıların tespiti adına teşekkür ettiler.

Ondan önce bir sürü geri bildirim, birifink; birçok daire başkanlıkları ile görüşmelerle sonuçlandı. Basının biricik görevi; halkın, insanlarımızın çıkarlarını; huzurunu, gelişimini ilgilendiren konulara sahip çıkmaksa; yerel basınımızın vazgeçilmez görevi de aynı şehrimizin, insanımızın yüce huzurunu, yaşamsal haklarını savunmak, gündeme getirmektir. Halkın, hakkın ve adaletin aynı zamanda halkın tarafında olunca, ağır da olsa güzel ve sağlıklı yollar alınıyor.

Israrla soruyorlar bana; bu kadar zahmete giriyor, her gün sekiz saat şehrin, gazeten için çalışıyorsun; ne kazanıyorsun? Halkın, hakkın ve adaletin gerçekleştiğini görmek; ilahi bir zenginliğin yanında en güzel maddi bir kalkandır; maneviyatın maddiyat üzerinde ki tesiri ancak; yazarlar, şairler, sanatçılar, filozoflar; ilim insanları bir de gerçek inanç sahipleri anlar…

Kadir Başkanı bu yüzden kutluyorum; her işin eksikleri olacak; yeter ki, saklamayıp, bunu iyi analiz edip nasıl baş edeceğimizin farkına varma düşüncelerini, ilmin, en iyi bilenlerin eşliğinde değerlendirme cesareti, erdemi gösterelim…