DOLAR 32,2802 % 0.09
EURO 34,7681 % -0.06
GRAM ALTIN 2.407,16 % -0,09
ÇEYREK A. 3.935,70 % -0,09
BITCOIN 63.635,99 -0.965
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Çifte vatandaşlar sandık başına gitti

Son Güncelleme :

15 Kasım 2021 - 14:41

TEKİRDAĞ’DA 11 OKULDA TOPLAM 18 SANDIK KURULDU

Tekirdağ’da yaşayan çifte vatandaşlık sahibi kişiler, Bulgaristan’daki erken parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gitti.

Bulgaristan’daki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için Tekirdağ’ın 7 ilçesinde 11 okulda toplam 18 sandık kuruldu.

Seçimde Bulgaristan’da yaşayan Türkler adına Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Cumhurbaşkanı adayı olarak ilk kez Türk Cumhurbaşkanı aday çıkardı.

Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesi 50 Yıl İlk Okulu’nda çifte vatandaşlar oy kullanımına yoğun ilgi gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte sandık kurulan okulları ziyaret ettiler.

“SEÇİMİN BULGARİSTAN DEMOKRASİSİNE CİDDİ KATKILARI OLACAK”

Bulgaristan seçimleri için Tekirdağ’da oy kullanan çifte vatandaşları ziyaret eden CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Bu zamana kadar Bulgaristan seçimlerinde çifte vatandaşlık hakkında sahip yurttaşlarımızın oy kullanmaları için, onların oy kullanmalarını kolaylaştırmak için elimizden gelen herşeyi yaptık. Bu dönem kaymakamlar, valiler de devreye girdiler. Öyle görünüyor ki Bulgaristan’da yapılan seçimlerde yurttaşlarımızın oy kullanmalarının önemini hükümette anlamış durumda. Ama hep şunu söylüyorum. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı da unutmaz. Biraz önce içeride Balkan masası sorumlusu arkadaşımla konuştum. Bana söylediği geçen dönemki oy kullanma sürecinin 2, 3 katı şuanda oy kullanıldığını söyledi. Bu tabi çok önemli bir şey. Bunun için uğraşıyoruz. Oy kullanmanın hem Bulgaristan demokrasisine hem ciddi katkıları olacak hem de bu boyutta kullanılan oyların Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ilişkilere önemli katkıları olacak. Aynı zamanda tabi Türkiye’nin AB ile olan ilişkilerine de çok büyük katlılarının olacağını düşünüyoruz. Bu zamana kadar Bulgaristan seçimlerinde çifte vatandaşlık hakkında sahip yurttaşlarımızın oy kullanmaları için, onların oy kullanmalarını kolaylaştırmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu dönem kaymakamlar, valiler de devreye girdiler. Öyle görünüyor ki Bulgaristan’da yapılan seçimlerde yurttaşlarımızın oy kullanmalarının önemini hükümette anlamış durumda. Ama hep şunu söylüyorum. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı da unutmaz” dedi. Habertrak/Serhat Yeşilipek