DOLAR 32,2880 % -0.19
EURO 34,7592 % -0.21
GRAM ALTIN 2.398,09 % 0,19
ÇEYREK A. 3.920,88 % 0,19
BITCOIN 63.821,21 1.126
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Halkımız kendini düşünmeli ve tedbirlere uymalı”

Son Güncelleme :

25 Kasım 2020 - 15:48

Keşan’daki koronavirüs tedbirleri ve gelinen noktayla ilgili Edirne Valisi Ekrem Canalp’in online olarak katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Keşan Kaymakamı Cemaleddin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve ilgili birimlerin müdürleri katıldı.

Online olarak gerçekleştirilen toplantıda Edirne genelindeki tüm ilçeleri kapsayan konular görüşüldü.

Toplantı sonrasında açıklamada bulunan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Vali Bey’in önderliğinde 7 ilçe ve merkez ilçe olmak üzere bugün bir toplantı yaptık. Tüm Belediye Başkanları, Kaymakamlarımız ve Hıfzıssıhha kurulu üyeleri toplantıya katıldı. Vali Bey’in önerilerini dinledik. Koronavirüse karşı aldığımız tedbirlerini anlattık. Yeni önlemler almak üzere önerilerimizi sunduk. Tekrar yeni bir toplantıya kadar alınacak tedbirleri açıkladı. Valimiz; tüm apartmanların ilaçlanması, ulaşım sektöründeki toplu taşımalar, köy garajına gelen tüm araçların ilaçlanması, pazaryerlerinin ciddi denetimi, HES kodu önem verilmesi ve temaslıların izalasyonuna dikkat çekti. Maske konusunda artık maskenin takılması değil çıkarılmaması gerektiği konusunda herkes hem fikir. Alınan tedbirler sonucunda düşüş beklediğimizi ifade etti. Kahvehanelerin, çay ocaklarının, kafelerin, restaurantların, lokantaların kapalı olması sonucunda, sonuca daha hızlı varacağımıza dikkat çekti. Bu süreçte tedbiri elden bırakmamamız gerek.  Valimiz şehirler arası ulaşımın sakıncalı olduğuna, Keşan olarak biz de; sadece Keşanlıların olmadığını, gündüz yirmi, otuz bin nüfusun geldiğini, Saros Körfezi’nin olduğunu, Malkara’da ki çalışanın Keşan’da oturduğunu, dört yol ağzında olduğumuzu ve bunların dezavantaj oluşturduğuna dikkat çektik.” dedi.

5 PERSONEL KORONAYA YAKALANDI

Keşan Belediyesi’nde 5 personelin pozitif olduğunu dile getiren Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Sağlıkları iyi, 14 günün dolmasını bekliyorlar. Biz vatandaşımızı korumak için tedbir amaçlı alıyoruz bu önlemleri. Tabii ki bu süreçte belediye durmayacak, çalışacak.” Haber Merkezi