DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.785,07 3.172
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

ALBAYRAK KÖYLERİ UNUTMADI

BU HİZMET KÖYLÜYÜ MEMNUN ETTİ

AKARYAKIT FİYATLARINA RAĞMEN ULAŞIM AĞI GENİŞLEDİ

 

KÖYLERE İLK KEZ BELEDİYE OTOBÜSÜ KONULDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa, Malkara ve Hayrabolu ilçelerinin kırsal mahallelerine(köylere) yönelik toplu taşıma hizmetini başlattı.

Böylelikle kırsal mahallerin önemli bir sorunu olan ulaşım alanında memnuniyet yaratan bir adım atılmış oldu. Artan akaryakıt giderleri nedeniyle Türkiye’nin birçok yerinde ücretsiz ulaşımda yaşlılara özel otobüslerde ücretsiz kartların kaldırılması gündemdeyken Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin büyük oranda yaşlı nüfusunun hakim olduğu kırsal mahallere belediye otobüsü koyması büyük beğeni topladı.

Son dönemde artan akaryakıt fiyatları nedeniyle kırsal mahallerden ilçe merkezlerine giden köy minibüslerinde ulaşım fiyatları katlanarak arttı. Büyük oranda yaşlı nüfusunun hakim olduğu köylerde emekli maaşı ile geçinen vatandaşlar köylerinden ilçe merkezlerine gitmek için istenen ücretleri karşılayamaz duruma geldi. Yaşlıların ücretsiz kart kullanımın engellenmeye çalışıldığı ve birçok yerde özel otobüslerde kaldırılmasının konuşulduğu bir dönemde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi örnek bir hizmete imza attı. Nüfusu büyük oranda yaşlılardan oluşan Süleymanpaşa, Malkara ve Hayrabolu’nun köylerine belediye otobüsü konuldu. Köylere ilk kez belediye otobüsü konulması vatandaşların takdirini kazandı.

MALKARA’DA HER PAZARTESİ SEFER YAPILACAK

Malkara ilçesinde TEKPARK Ulaşım A.Ş tarafından yapılan düzenlemeler sonucunda 30 Ekim Pazartesi gününden itibaren seferler başlayacak ve her hafta Pazartesi günü Malkara’mızın kırsal mahallelerinde vatandaşların hizmetinde olacak. İlerleyen zamanlarda haftanın tüm günlerine yayılacak şekilde taşıma planını genişleterek.

57 nolu hat Malkara’dan Bayramtepe, Davuteli, Dolu, Şahin, Kürtüllü, Hemit, Demircili, Yılanlı, Yaylagöne, Yaylaköy, Hasköy, Ahmetpaşa, Malkara güzergahında sefer yapacak.

58 nolu hat; Malkara- Sağlamtaş, Çınarlıdere, Emirali, Çimendere, Balabancık, Karacahalil, Gözsüz- Malkara güzergahında sefer yapacak.

59 nolu hat; Malkara’dan Mestanlar- Doğanköy, Bağpınar, Kozyörük, Sarnıç, Kiremitlik, Batkın, İbrice- Malkara güzergahında sefer yapacak.

60 nolu hat Malkara’dan Sağlamtaş, Kalaycı, Müstecep, Deliler, Vakıfidemir, Dereköy, Yenice, Develi, Kermeyan, Yörük, Karamurat, İbribey, Kırıkali, Evrenbey, Karaidemir, İshakça’dan Malkara güzergahında sefer yapacak.

HAYRABOLU’DA HER SALI GÜNÜ SEFER YAPILACAK

Hayrabolu ilçesinde ise her hafta Salı günleri 64-65-66-67-68 Nolu hatlar sefer yapacak.

SÜLEYMANPAŞA’YA HER PERŞEMBE OTOBÜS KALKACAK

Tekulaş’a bağlı 40-41-42-43-44-45-46- No.lu hatlar 26 Ekim Perşembe gününden itibaren her hafta Perşembe günü Süleymanpaşa ilçesinin kırsal mahallelerinden ulaşım hizmetine başlayacak.

Köylerine ilk kez belediye otobüsü konulduğunu belirten vatandaşlar; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi köylere ilk kez belediye otobüsü koydu. Köy minibüslerinin ulaşım fiyatları çok artmıştı. Şimdi artık belediye otobüsleri ile seyahat edebileceğiz. Yaşlılar ücretsiz seyahat edebilecek. Birçok yerde özel otobüslerde ücretsiz kartlar kaldırıldığı bir dönemde köylünün Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenmesi ve köylere otobüs seferi konulması bizleri çok memnun etti. “dediler.  Habertrak/Serhat Yeşilipek

BU HİZMET KÖYLÜYÜ MEMNUN ETTİ AKARYAKIT FİYATLARINA RAĞMEN ULAŞIM AĞI GENİŞLEDİ   KÖYLERE İLK KEZ BELEDİYE OTOBÜSÜ KONULDU Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa, Malkara ve Hayrabolu ilçelerinin kırsal mahallelerine(köylere) yönelik toplu taşıma hizmetini başlattı. Böylelikle kırsal mahallerin önemli bir sorunu olan ulaşım alanında memnuniyet yaratan bir adım atılmış oldu. Artan akaryakıt giderleri nedeniyle Türkiye’nin birçok yerinde […]

26 Ekim 2023 - 12:11