DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.449,85 0.72
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

AYŞENUR İÇİN ADALET ÇAĞRISI

RIDVAN KURT, 27 EKİM’DE HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

TEKİRA AVM ÖNÜNDE BULUŞMA ÇAĞRISI

Şarköy’de, dini nikahla birlikte yaşadığı 30 yaşındaki bir çocuk annesi Ayşenur Akkurt’u vahşice katleden Rıdvan Kurt, 27 Ekim’de hakim karşısına çıkacak. Bugün saat 14.00’da Tekira AVM önünde buluşarak Ayşenur için adalet çağrısı yapacak olan Tekirdağlı kadınlar, tüm duyarlı yurttaşları bu buluşmaya davet etti.

Kadın cinayetlerine her gün yenileri eklenirken, katillerin hak ettikleri cezaları almaları için adalet arayışları da devam ediyor. Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde, dini nikahla birlikte yaşadığı Ayşenur Akkurt’u boğazını keserek öldüren Rıdvan Kurt’un hakim karşısına çıkmasına günler kala Ayşenur Akkurt için adalet çağrısı yapıldı.

Tekirdağlı kadınlar, 27 Ekim’de yapılacak duruşma öncesinde, bugün Tekira AVM önünde buluşarak, Ayşenur Akkurt için adalet isteyecek. Kadınların adalet çağrısı, Tekirdağ’daki otobüslere ve sokaklara asılan afişlerde yer bulurken, bugün saat 14.00’da Tekira AVM önünde yapılacak açıklamaya tüm duyarlı yurttaşlar davet edildi.

“ADALETİN DÖNÜM NOKTASI”

Tekirdağlı kadınların çağrısında, şu ifadelere yer verildi: “Adalet için yürüyüşümüze katılın, Ayşenur’un hatırasını yaşatalım ve diğer kadınları koruma sözü verelim. 27 Ekim’de, Rıdvan Kurt’un mahkeme karşısına çıkacağı tarih geldi. Bu, adaletin önündeki bir dönüm noktasıdır. Bizler, adaletin sağlanmasını istiyoruz. Ayşenur’un hakkı olan adaleti talep ediyoruz. Kadınlar artık sessiz kalmayacak. Bu sadece bir mahkeme değil, bir toplumun vicdanıdır.”

AYŞENUR AKKURT, 10 AY ÖNCE KATLEDİLMİŞTİ

Vahşi cinayet, 19 Ocak 2023 günü, Şarköy’ün Camikebir Mahallesi Karayel Sokak’taki bir evde meydana gelmişti. 33 yaşındaki Rıdvan Kurt, dini nikahla birlikte yaşadığı bir çocuk annesi 30 yaşındaki Ayşenur Akkurt’u boğazını bıçakla keserek öldürmüştü. Bileklerini keserek intihar girişiminde bulunan Rıdvan Kurt ise hastanede tedavi edildikten sonra cezaevine konulmuştu. Rıdvan Kurt’un 9 ayrı suç kaydı olduğu tespit edilmişti. Rıdvan Kurt, 27 Ekim 2023 Cuma günü Tekirdağ Adliyesi’nde hakim karşısına çıkarılacak. Habertrak / Bülent Kutlutürk

RIDVAN KURT, 27 EKİM’DE HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK TEKİRA AVM ÖNÜNDE BULUŞMA ÇAĞRISI Şarköy’de, dini nikahla birlikte yaşadığı 30 yaşındaki bir çocuk annesi Ayşenur Akkurt’u vahşice katleden Rıdvan Kurt, 27 Ekim’de hakim karşısına çıkacak. Bugün saat 14.00’da Tekira AVM önünde buluşarak Ayşenur için adalet çağrısı yapacak olan Tekirdağlı kadınlar, tüm duyarlı yurttaşları bu buluşmaya davet etti. […]

23 Ekim 2023 - 13:47