DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.877,80 5.492
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Bugünü daha coşkulu kutlamalıyız”

Pinhani Grubu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Tekirdağ’da sahne aldı. Cumhuriyetin 100. yılının ülke genelinde daha kapsamlı şekilde kutlanması gerektiğini söyleyen Pinhani Grubu solisti Sinan Kaynakçı; “Diğer milletler bize göre böyle günleri çok daha coşkulu, çok daha büyük kutluyorlar. Tüm baskılara rağmen konserin iptal olmayıp sahne almamızı sağladıkları için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ve coşkulu kutlama için Tekirdağ halkına teşekkür ediyoruz. ” dedi.

PİNHANİ’DEN KONSERDE ANLAMLI MESAJ

Tekirdağ’da 100. yıla yakışan bir kutlama olduğunu ancak ülke genelinde çok daha büyük kutlamalar olması gerektiğine dikkat çeken Pinhani Grubu solisti Sinan Kaynakçı; “Diğer milletler bize göre böyle günleri çok daha büyük kutluyorlar. Türk ulusunun çok büyük kutladığını sanıyoruz ama; çok daha fazla bunun 5-10 katı kutlamamız gerekiyor. Açıp eski tarihi fotoğraflara bakmamız gerekiyor. Ne yaşadıkları, o fotoğraflardan bile anlaşılıyor. Üstlerindeki başlarındaki elbiselerden ne kadar üşüdükleri, elde avuçta bir şey olmadığı anlaşılıyor. Hangi zor şartlarda uğraştıkları, başka çarelerinin kalmadığı bütün bunlar o fotoğraflardan gözüküyor. Bizim tek yapmamız gereken onlara teşekkür etmek, senede bir gün onların emeklerini hatırlamak. Ben kendi dilimi konuşabildiğim için, kendim gibi yaşayabildiğim için, hiç kimseden baskı görmediğim kendim ve sizlerin adına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Vatandaşların doyasıya eğlendiği konsere ilgi yoğun oldu. Binlerce vatandaş Cumhuriyetin 100. yılı coşkusunu Pinhani konseri ile doyasıya yaşadı.

Habertrak/Serhat Yeşilipek

 

Pinhani Grubu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Tekirdağ’da sahne aldı. Cumhuriyetin 100. yılının ülke genelinde daha kapsamlı şekilde kutlanması gerektiğini söyleyen Pinhani Grubu solisti Sinan Kaynakçı; “Diğer milletler bize göre böyle günleri çok daha coşkulu, çok daha büyük kutluyorlar. Tüm baskılara rağmen konserin iptal olmayıp sahne almamızı sağladıkları için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ve coşkulu […]

31 Ekim 2023 - 12:31