DOLAR 32,3136 % -0.23
EURO 34,8456 % -0.2
GRAM ALTIN 2.388,25 % -0,22
ÇEYREK A. 3.904,79 % -0,22
BITCOIN 63.712,16 -0.037
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Cumhuriyetin 100. Yılında 3. Tekirdağ Acil Günleri sempozyumu

Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet’in 100. Yılında 3. Tekirdağ Acil Günleri sempozyumu yapıldı.

Konferansa, Tekirdağ merkezden ve civardaki diğer il ve ilçelerde özellikle acil servislerde göreve yeni  başlayan doktorlar katıldı. Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi konferans salonunda yapılan konferansta, tecrübeli hekimler yeni meslektaşlarına alanları ile ilgili bilgiler verdiler. Slayt gösterileri ve canlı uygulamalar ile genç doktorların meslek hayatlarında karşılaşabilecekleri farklı hastalar ve hastalıklar hakkında detaylı şekilde bilgilendirildiler. Sempozyum un 3 gün süreceği belirtildi.

Konferans hakkında konuşan Acil Tıp Uzmanı Orhan Eroğlu; “Buradaki hocalarımızın deneyimlerini aktarmaları, bilgilerini aktarmaları için bu sempozyumu düzenliyoruz. Aynı zamanda bizim için bir gurur kaynağı olarak 3. Tekirdağ Acil Günleri Sempozyumu, Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelmesi nedeniyle çok anlamlı oldu. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da saygı ve şükranla anıyoruz. Biz Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi olarak merkez hastane konumundayız. İlçelerden arkadaşlarımız kötü durumdaki hastalarını genelde bize gönderiyor. Şarköy’de, Hayrabolu’da Muratlı’da, Malkara’da tek başına çalışana arkadaşlarımız oralarda böyle kötü durumdaki bir hasta ile karşılaştıklarında, ne yapacaklarını bilmeleri, orada bir sıkıntıları olduklarında bu hastayı bize sevk edebileceklerini ve farkında olmaları detaylı bilgilendirme yapıyoruz. Bunu önemsiyoruz. Bu bizim için çok değerli bir şey. Arkadaşlarımız da buraya gelince buradaki hocaları ile tanışıyorlar. İletişim güçleniyor. Oralarda bir problem olduğunda daha iyi iletişim sağlanabiliyor. Daha çok acilde çalışan arkadaşlarımız katılıyor. En sık karşılaşılan durumlar ve hasta gruplarına yaklaşımla ilgili sempozyum düzenliyoruz. İl Sağlık Müdürümüz Ali Cengiz Kalkan’a, Başhekimimiz Çağatay Onar’a destekleri için teşekkür ediyoruz. Daha önce düzenlediğimiz birinci ve ikinci sempozyum daha lokaldi. Bu sene daha geniş çaplı oldu. Bütün Trakya’ya yayılmasını hedefliyoruz. Bu etkinlikten acildeki bütün meslektaşlarımızın faydalanmasını diliyoruz.” diye konuştu.

“TRAKYA’NIN BÖLGE HASTANESİYİZ”

Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nin bölge hastanesi olduğunu söyleyen Acil Tıp Uzmanı Orhan Eroğlu; “Hastanemiz sadece Tekirdağ değil bölgeye hizmet ediyor. Trakya’nın bölge hastanesi konumunda. Edirne ve Kırklareli’nden birçok hasta kabul ediyoruz. Pandemi döneminde de Trakya’nın merkez hastanesi olarak çok ciddi hizmetler yapıldı. Bu hastanenin yapımında emeği geçen devlet büyüklerimize de çok teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu. Habertrak/Salih Aydın

Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet’in 100. Yılında 3. Tekirdağ Acil Günleri sempozyumu yapıldı. Konferansa, Tekirdağ merkezden ve civardaki diğer il ve ilçelerde özellikle acil servislerde göreve yeni  başlayan doktorlar katıldı. Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi konferans salonunda yapılan konferansta, tecrübeli hekimler yeni meslektaşlarına alanları ile […]

25 Ekim 2023 - 15:43