DOLAR 32,2825 % -0.18
EURO 34,7891 % -0.09
GRAM ALTIN 2.408,74 % 0,64
ÇEYREK A. 3.938,29 % 0,64
BITCOIN 65.186,00 2.413
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

IHLAMUR SATIŞLARI ARTTI

VATANDAŞ IHLAMURA YÖNELDİ

ZİNCİR MARKETLER BİLE SATIYOR

 Tekirdağ’da havaların soğumasıyla birlikte nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için aktarların yolunu tutan vatandaşlar ıhlamur satışlarını arttırdı.

 Vatandaşların Kış aylarında tercihi ıhlamur oldu. Aktarların yanı sıra zincir marketlerde bile ıhlamur raflardaki yerini aldı. Paket halindeki yapraklı ıhlamur 30 TL’den tomurcuk olan ise 50 TL civarında satışa sunuldu.  Süleymanpaşa ilçesindeki bir aktar, nezle grip ve soğuk algınlığına karşı vatandaşların son dönemde ıhlamur almaya başladıklarını söyledi.

 Çiçekleri ve yaprakları demlenerek hazırlanan ıhlamur, yüzyıllardır öksürük ve soğuk algınlığı tedavisinde yaygın bir şekilde kullanılıyor. Ihlamur çayı, içindeki aktif maddeler sayesinde içildiğinde vücut ısısını yükselterek terlemeyi artırmaya yardımcı oluyor. Sakinleştirici etkisi nedeniyle kalp çarpıntısını ve yüksek tansiyonun etkilerini azaltıyor, çiçeklerinin epilepsi tedavisini desteklediğine inanılıyor.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Ihlamurun en temel 5 faydası ise şu şekilde; Soğuk algınlığı semptomlarını azaltır. Ihlamur; nezle ile virüs kaynaklı grip gibi hastalıkların seyrinde ortaya çıkan kuru öksürüğe iyi gelir. Kaygıyı azaltır, kan basıncını düşürür. Migren ya da sinirsel gerginlik ile yutma güçlüğü ve çeşitli spazm türlerinin olumsuz etkilerine karşı etkilidir. Karaciğer ve safra kesesi bozuklukları ile ishal tedavisinde kullanılır. Ihlamur çiçeğinin, idrar ve balgam söktürücü özelliği de bulunmakta. Ihlamur çiçeği ya da yapraklarının 2-3 çay kaşığı bir bardak sıcak suda 15 dakika demlenmesi uygun olduğu belirtildi. Günde birkaç bardak içilmesi tavsiye edilir. Beklenen etkiye göre ıhlamur çayı yemeklerden önce ya da sonra sıcak veya soğuk olarak içilebilir. Habertrak/Serhat Yeşilipek

 

VATANDAŞ IHLAMURA YÖNELDİ ZİNCİR MARKETLER BİLE SATIYOR  Tekirdağ’da havaların soğumasıyla birlikte nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için aktarların yolunu tutan vatandaşlar ıhlamur satışlarını arttırdı.  Vatandaşların Kış aylarında tercihi ıhlamur oldu. Aktarların yanı sıra zincir marketlerde bile ıhlamur raflardaki yerini aldı. Paket halindeki yapraklı ıhlamur 30 TL’den tomurcuk olan ise 50 TL civarında […]

07 Aralık 2023 - 11:34