DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 62.694,01 5.313
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Neden yüzde 30’u en başından vermediniz?”

CHP Sözcüsü Öztrak, Hükümetin memur ve emekliye yüzde 25 zammı müjde diye verdiğini, CHP Genel Başkanı “bu yetmez, bu kul hakkına girmektir” deyince zam oranını yüzde 30’a çıkardığını belirterek, “İhale yapmıyorsunuz, memurun maaşını, emeklinin aylığını belirliyorsunuz. Madem imkanınız vardı, neden baştan yüzde 30’u vermediniz. Siz böyle mi devlet yönetiyorsunuz? Allah’tan Kemal Bey var! Ya Kemal Bey olmasaydı?” diye konuştu.

 

Vatandaşların günlük hayatta pek çok kalemde karşı karşıya kaldığı enflasyonun yüzde 100’ün üstünde olduğunu hatırlatan Öztrak, “Rakamlar ortada, vatandaşın yaşadığı hayat pahalılığı ortada… Memura, emekliye, dul ve yetime yüzde 30 zam yeter mi? Tabi ki yetmez! Memurumuza, emeklimize çok açık çağrımızdır. Bunları sallayabildiğiniz kadar sallayın. Salladıkça dökülecekler. Salladıkça düşecekler” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de MYK gündemine dair yaptığı basın toplantısında şunları söyledi:

 

“KARANLIK BİR DÖNEM KAPANIYOR”

Yeni yılın ilk Merkez Yönetim Kurulu toplantısını, bugün gerçekleştirdik. Ucube Erdoğan Şahsım Hükümeti elinde, berbat bir yılı daha geride bıraktık. Bu ucube sistemde, koskoca ülke, tek kişinin iki dudağı arasına sıkıştı kaldı. Yönetilmedi savruldu. Her gelen yıl, bir öncekini arattı. Milletimizin iki yakası bir araya gelmedi. Memleketimizin, evlerimizin bereketi kaçtı. Ama artık kâbus bitiyor. Karanlık bir dönem kapanıyor. Hep söylüyoruz: “Gecenin en karanlık anı, şafağa en yakın anıdır.” Bu topraklarda şafağın yeniden sökmesine, bu ucube sistemin tedavülden kalkmasına, yepyeni bir döneme başlamaya, artık çok az kaldı. Türkiye, birkaç ay içinde sandık başına gidecek. Milletimiz, kaderine sahip çıkacak. Sesini duymayanlara, halini görmeyenlere, kendisinden kopanlara, tasdiknamelerini verecek. Bu karanlık düzenin müelliflerini, tarihin çöp sepetine atacak.

 

“İTO ENFLASYONU İLE TÜİK ENFLASYONU ARASI MAKAS REKOR KIRDI”

Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında, demokrasiyle taçlanmış, “Kralın değil, kuralın” hâkim olduğu, “Sözün millette” olduğu, büyük ve güçlü bir ülke olma yolunda, dev adımlarla ilerlemeye kararlıyız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı artık başladı. Ocak aylarının, takvimlerimizde özel bir yeri vardır. “Bir yüzüyle geleceğe, bir yüzüyle geçmişe bakar.” Çok kötü bir yılı geride bıraktık. Artçı sarsıntıları ise hala devam ediyor. 2022’ye ait enflasyon rakamları dün açıklandı. Geçtiğimiz yıl enflasyon: ENAG’a göre yüzde 138.  İTO’nun endeksine göre yüzde 93. TÜİK’e göre ise yüzde 64. TÜİK enflasyonuyla; ENAG enflasyonu arasında 74 puan, İTO’nun enflasyonu ile arada 29 puan fark var. Hadi diyelim ENAG’a ait rakamlar, çok gerilere gitmiyor. Ama TÜİK’in enflasyon rakamıylaİTO’nun ilan ettiğienflasyon rakamı arasındaki makasın, bu kadar açıldığı bir başka yılı, şimdiye kadar hiç görmedik. İki enflasyon arasında 29 puanlık farkı cumhuriyet tarihinde ilk defa yaşıyoruz.

 

“ARALIK ENFLASYONUNDA AĞIR MAKYAJ”

Yine, sadece geçtiğimiz Aralık ayı için; piyasaların beklediği enflasyon yüzde 2,8’di. İTO’nun gerçekleşen enflasyonu yüzde 2,9 olmuştu ama TÜİK bir enflasyon rakamı ilan etti yüzde 1,2. Arada dağlar kadar fark var. Aralık enflasyonu, memurun, emeklinin, işçinin maaşının, aylığının, ücretinin belirlenmesinde, önemli bir göstergedir. Ve Aralık enflasyonu üzerinde daha önceki rakamlarda da var amaçok ağır bir makyaj olduğu açık seçik görülüyor. Çalışanların, emeklilerin hakkı gasp edilmiştir.

 

“BU DA DÖRDÜNCÜ YALAN ÇEŞİDİ: TÜİK YALANI”

Herkes; yaşadığı enflasyonu, hayat pahalılığını biliyor. Cebinde, cüzdanında, sofrasında hissediyor. TÜİK’in, Sarayın vesayeti altında, enflasyon rakamlarına nasıl ağır bir makyaj yaptığını milletimiz görüyor, hatta yaşıyor. Meşhur sözdür; “Üç çeşit yalan vardır: Yalan, Kuyruklu Yalan ve İstatistik.” Bu Ucube Şahsım Rejiminde, artık dördüncü bir yalanı daha gördük. “Tayyip Erdoğan’ı Üzmeyen İstatistikler”, Tayyip Erdoğan’ı Üzmeyen İstatistik Kurumu Yalanı, TÜİK yalanı. Yalancılara hatırlatalım: “Açıkta işlenen kabahatin, tenhada özrü olmaz.” Genel Başkanımız tüm bu olacakları önceden gördü, TÜİK’in önünde gitti açıklama yaptı. Sorumluları önceden uyardı. Ama artık günah bizden gitti. Herkes yaptıklarının hesabını yargı önünde mutlaka verecek. Emeklinin, emekçinin, dul ve yetimin gasbedilen haklarının hesabı, seçimden sonra mutlaka sorulacak. Bu hak mutlaka kendilerine iade edilecek. Şunun şurası üç dört ay kaldı. Bundan kimsenin en ufak şüphesi olmasın.” Haber Merkezi

 

 

CHP Sözcüsü Öztrak, Hükümetin memur ve emekliye yüzde 25 zammı müjde diye verdiğini, CHP Genel Başkanı “bu yetmez, bu kul hakkına girmektir” deyince zam oranını yüzde 30’a çıkardığını belirterek, “İhale yapmıyorsunuz, memurun maaşını, emeklinin aylığını belirliyorsunuz. Madem imkanınız vardı, neden baştan yüzde 30’u vermediniz. Siz böyle mi devlet yönetiyorsunuz? Allah’tan Kemal Bey var! Ya Kemal […]

06 Ocak 2023 - 10:56