DOLAR 32,2682 % 0.06
EURO 34,7511 % -0.12
GRAM ALTIN 2.399,94 % -0,39
ÇEYREK A. 3.923,91 % -0,39
BITCOIN 62.925,19 -0.61
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Büyükşehir projelerini arttırıyor

Son Güncelleme :

21 Ekim 2019 - 12:48

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Önder Çiftçi Kadın Kolları Yardımlaşma Derneği işbirliğinde Dünya Kadın Çiftçiler Günü Şenliği gerçekleştirildi.

Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte gerçekleştirdikleri projelerle ülkenin önemli illerinden biri haline geldiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ’ın aslında diğer illerden, ilçelerden ve diğer Büyükşehir Belediyelerinden çok daha farklı özellikleri var. Buğdaydan ayçiçeğine ve kanolaya kadar birçok özelliği mevcut. Ama şunu da kimse inkâr etmesin ki; tarımdaki başarı kadınların başarısıdır.” Değerlendirmesinde bulundu.

Albayrak, “Tekirdağ’ın büyükşehir olmasıyla beraber Tekirdağ artık kendini Türkiye’nin her yerine kabul ettirmiş, kanıtlamıştır.” Diye konuşarak, “Artık ikinci dönemini yaşadığımız Büyükşehir ile birlikte sık sık adından bahsettiren, Türkiye’nin sayılı, önemli ve vazgeçilmez illerinden biri olmuştur. Bu çalışmalarımız içerisinde en çok başarılı olduğumuz, başarılı olmaya da devam ettiğimiz alan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’mızın yaptığı projelerdir.” İfadelerini kaydetti.

“TEKİRDAĞ 6 BİN YILLIK KADİM BİR ŞEHİR”

Tekirdağ’da turizme kazandırılacak birbirinden güzel onlarca şehir olduğunu belirten Albayrak, “Kırsal turizm dediğimiz zaman iki denize de komşuyuz. 136 kilometre Marmara Denizi’nden Saray’da 2 buçuk kilometre Karadeniz ile komşu. Her türlü turizm olanakları var. Eko turizm, agro turizm, ero turizm. Buradan Ereğli’de elimizle kazı yapsak Perinthos çıkıyor, Trakların merkezi. Burası tarih boyunca insanların vazgeçemediği ve kendini de güzellikle kabul ettirmiş bir şehirde yaşıyoruz. 6 bin yıllık kadim bir şehir burası. 14 köyde kırsal turizm başlattık. Bu 14 köyün vatandaşlarını ve muhtarlarını tebrik ediyorum. Bu köyde yaşayan vatandaşlarımızın buna katkısını almazsak, bu projelerin başarılı olması mümkün değil. Oysa bu kırsal turizmle beraber o köylere Büyükşehir’in hizmetleri de gelecektir. 14 köyün bütün yollarını asfalt yapacağız. Yani önemli olan buraya insanların gelmesi. Yoksa sadece köyde yaşayanların ürettikleri ürünleri ilçe veya şehir pazarında satması değil önemli olan. Bizim amacımız İstanbul’un, Ankara’nın veya yerli, yabancı turistlerin bu köylere gelmesini sağlamalıyız. Malkara’nın Elmalı Köyü, Karacahalil Köyü, Şarköy’de de birçok köyümüz var. Onlarca köyümüz var. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi olarak bu projelere önem vereceğiz.” Şeklinde konuştu.

“FEDAKÂR BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDELER”

Geçmiş yıllarda Tekirdağ’ın organik ürünler bakımından çok zengin olduğunu fakat artık tarımda ithalatçı bir ülke konumuna geldiğimizi kaydeden Albayrak, “Önder Çiftçi Kadın Kolları Yardımlaşma Derneği’ni de tebrik ediyorum. Çok fedakâr bir çalışma içerisindeler. Büyükşehir’in bütün gücünü onlara hizmet etmek için sunacağız. Biraz sonra gezerken fark edeceksiniz. Nereden nereye geldiğimizi bilmenizi istiyorum. Artık ‘organik ürün var mı?’ diye bakar olduk. Bir zamanlar Tekirdağ’ın her yanı organikti. Saman ithal eden ülke olduk. Tarımda ithalatçı ülke olduk. Tekirdağ’ın aslında diğer ilçelerden, diğer illerden, diğer Büyükşehir Belediyelerinden çok daha farklı özellikleri var. Buğday, ayçiçeği, kanola gibi birçok özellikleri var. Ama şunu da kimse inkâr etmesin. Tarımdaki başarı kadınların başarısıdır. Kadının desteği olmasa evin erkeği bu kadar kendini o işe veremez. Bu etkinliklerin gelecek sene daha büyük bir çapta kutlanacağına inanıyorum.” Sözlerini dile getirdi.

“KADINLARIMIZ ÜLKENİN GIDA GÜVENCESİ OLUYORLAR”

Önder Çiftçi Kadın Kolları Yardımlaşma Derneği Başkanı Bahar Yarapsanlı, kadın çiftçilerin eğitimine büyük önem verilmesine vurgu yaparak şu ifadeleri kaydetti: “Tarımda çalışanların yarıya yakınını çiftçi kadınlarımız oluşturmaktadır. Yaklaşık 2 buçuk milyon çiftçi kadın günde 16-17 saat çalışarak tarıma omuz veriyor, ülkenin gıda güvencesi oluyorlar. Önder Çiftçi Kadın Kolları Yardımlaşma Derneği olarak kırsal alanda yaptığımız çalışmalarda görüyoruz ki kadın çiftçilerimiz için eğitime önem verilmesi şarttır. Sağlık, sosyal güvence ve benzeri alanlarda çiftçi kadınlarımıza artı ayrıcalıklar tanınması gerektiği düşüncesindeyiz. Ulu Önder Atatürk’ümüzün bir sözünü hatırlatmak istiyorum: ‘Toplumdaki başarısızlığın sebebi; kadınlara gösterdiğimiz ihmal ve kusurdan doğmaktadır.’ Gençlerimizin ve kadınlarımızın girişimciliklerinin arttırılarak sivil toplum kuruluşları, üniversite, kamu ve yerel yönetimleri iş birliğine davet ediyoruz.”

Habertrak/Özlem İnan