DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.919,99 -0.119
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“BU MÜFREDAT KABUL EDİLEMEZ”

Son Güncelleme :

07 Mayıs 2024 - 17:09

“BU MÜFREDAT KABUL EDİLEMEZ”

İÇİNDE CUMHURİYET VE ATATÜRK’ÜN OLMADIĞI BİR MÜFREDAT

 

EĞİTİM İŞ’TEN YENİ MÜFREDAT DEĞERLENDİRMESİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adını verdiği yeni müfredat programı geçtiğimiz hafta açıklandı. Bakanlık, yeni müfredatı bir öğretim programları ortak metninde taslak olarak eğitimcilerin ve kamuoyunun incelemesine sundu.

Yeni müfredat hakkında değerlendirmelerde bulunan Eğitim İş Tekirdağ 1 Nolu Şube Başkanı Barış Özer; “Eğitime, geleceğe ve çocuklara sahip çıkmayı önceleyen herkes,“içinde Cumhuriyetin,  Atatürk’ün, yurttaşlığın, çağın gereklerinin, bilimin olmadığı eğitim-öğretim programı, Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim modeli olamaz” demeli ve yeni müfredatın tümden geri çekilmesini talep etmelidir. “diye konuştu.

“KİMLERİN HAZIRLADIĞI BELİRSİZ SÖZDE BİR EĞİTİM PROGRAMI”

Müfredat konusunda eğitimim bileşenlerinin sürece dahil edilmediğini ifade eden Eğitim İş Tekirdağ 1 Nolu Şube Başkanı Barış Özer; “3500 sayfa, 1 milyon 82 bin kelime, kimlerin hazırladığı belirsiz sözde bir eğitim programı. Eğitimin bileşenleri süreç içerisinde yok, geçmişin değerlendirmesi, ihtiyaç analizi, üniversiteler, pilot uygulama yok! Kapalı kapılar ardında, 10 yıllık uzun soluklu bir hazırlıkmış! Bir haftada okunup değerlendirilebilir, görüş ve öneriler de e-devlet üzerinden TC kimlik no ve şifre ile paylaşılabilirmiş! Bu arada. bütün MEB bürokratlarına ve yöneticilerine Bakanı övmeleri ve müfredata olumlu yorumlar bırakmaları telkini çoktan gitmiş! Usulü de içeriği de görüş isteme şekli ve süresi de sorunludur! Asıl amaç herkesin bildiği üzere, görüş almak da değildir! İçinde Cumhuriyetin, Atatürk’ün, yurttaşlığın, bilimin, sanatın, sporun olmadığı “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” isimli bu sözde eğitim programları taslağına, 4 gün içerisinde, 45.636 değerlendirme yapılmış! Ne büyük başarı? Kimler yapmış? Neler demiş? Müfredatı kimler hazırlamış? Buyurun açıklayın kamuoyuna!” şeklinde konuştu.

“TÜMDEN GERİ ÇEKİLMESİ TALEP EDİLMELİ”

Yeni müfredatın değerlendirenlere seslenen Şube Başkanı Barış Özer; “Bir haftada 3500 sayfayı gerçekten okuyup değerlendirmek isterseniz; günde 500 sayfa okumalı ve aynı zamanda değerlendirmelisiniz! 1 saatte 40-50 sayfa okuyabilirseniz, hiç ara vermezseniz, her gün 10 saat çalışarak başarabilirsiniz! Okuduktan sonra değerlendirme için aralarda notlar alırsanız bir mucizeyi de gerçekleştirebilirsiniz! Ya da en kolayı yandaş sendika ve yöneticileri gibi davranabilir, yerini liyakate değil sadakate borçlu olanlardansanız, okumadan “harika bir müfredat diyerek” yandaşlık ve yalakalık rütbenizi yükseltebilirsiniz! Böylelikle ülkenin geleceğine yapılan bu çağ dışı, bilim dışı kötülüğe de ortak olursunuz! Eğitime, geleceğe ve çocuklara sahip çıkmayı önceleyen herkes, “içinde Cumhuriyetin,  Atatürk’ün, yurttaşlığın, çağın gereklerinin, bilimin olmadığı eğitim-öğretim programı, Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim modeli olamaz” demeli, tümden geri çekilmesini talep etmelidir! Gücünü birliğinden ve örgütlülüğünden alan gerçek ve tam bağımsız sendika Eğitim-İş’in mücadelesi tüm çocuklarımız için laik, bilimsel, çağdaş, karma, ulusal, kamusal ve parasız eğitim mücadelesidir! Cumhuriyeti ilelebet yaşatma, Cumhuriyetçiler yetiştirme mücadelesidir! Cumhuriyete, Atatürk’e ve devrimlerine, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak isteyen herkesi bu onurlu mücadeleye omuz vermeye davet ediyoruz!” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek