DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 62.866,52 -1.129
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Döviz süt üreticisini vurdu

Son Güncelleme :

05 Temmuz 2019 - 15:35

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Olağan Genel Kurulu’ nda tekrar Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Tevfik Keskin, dövize bağlı olarak artan yem fiyatları, üreticiye sıkıntılar doğurduğuna dikkat çekti ve “Ancak bu dönemde süt regülasyonu uygulaması, en mükemmel şekilde uygulanmış ve üreticilerimizin sütü yerde kalmamıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

“ACİL VE YERİNDE MÜDAHALE EDİLDİ”

Genel Kurul da konuşan Tevfik Keskin, ekibiyle birlikte Tarım Bakanlığı ile el ele vererek üreticilerin sorunlarının giderilmesi için uyumlu bir şekilde çalışacaklarına vurgu yaptı ve “2018 yılında sektörümüzde yaşanan sıkıntılara Tarım Bakanlığı’nın acil ve yerinde müdahaleleri sektörümüzü ayakta tuttu. Ayrıca süt regülasyonu uygulaması en mükemmel şekilde uygulanmış ve üreticilerimizin sütü yerde kalmamıştır.” Dedi.

“DESTEKLEMELER ÇOK KISA SÜREDE ÖDENMİŞTİR”

Bir kez daha Tekirdağ’ı temsilen seçimlerde başarılı sonuç alarak yönetim kurulu  başkanlığına seçilen Keskin “Her platformda söylediğim gibi, genel kurulumuzda da söylemek istiyorum. Ne zaman bir sorunumuz olsa, ne zaman bir randevu istesem beni boş çevirmediniz. Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.” Diyerek konuşmasına başlayan Keskin, “Sorunlarımızı biliyorsunuz. Bunları sürekli burada da konuşmanın anlamı yok. Buluştuğumuz zaman sorunlarımızı size aktarıyoruz. Sizin de bu sorunları kararname ve tebliğ ile çözeceğinizden hiç şüphemiz yok. Biz yöneticiler, Cumhuriyet tarihinde ilk defa Bakanı, Genel Müdürü, Üretici Örgüt Başkanları ve üreticileriyle son derece uyum içerisinde çalışan bir ekip olduk. Bu ortamı sağladığınız için şahsınıza şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu uyumlu çalışmayı daha iyi bir noktaya taşırız. 2018 yılında sektörümüzde yaşanan sıkıntıya acil ve yerinde müdahaleniz, sektörümüzü ayakta tutmuştur. Bu dönemde şahsınızın talimatları ile süt destekleri önce 10 kuruştan 15 kuruşa, sonrasında da 25 kuruşa çıkarılmıştır. Desteklemeler çok kısa sürede ödenmiştir. Bu artışın ve hızlı ödeme takvimlerinden dolayı tüm üreticilerim adına şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kaydetti.

“BİR TAKIM SIKINTILARA NEDEN OLMUŞTUR”

Döviz artışına bağlı olarak yem fiyatlarının da artmasının üreticiye sıkıntılar doğurduğunu kaydeden Keskin, “Ayrıca bu dönemde süt regülasyonu uygulaması en mükemmel şekilde uygulanmış ve üreticilerimizin sütü yerde kalmamıştır. Talimatlarınızla krema konusundaki uygulama bizlerin elini güçlendirmiştir. Sayın Bakanım bu süreçte dövizdeki artışa bağlı yem fiyatları artışı, sektörümüzde bir takım sıkıntılara neden olmuştur. Ancak şahsınızın yaptırdığı çalışmalarla bu sorunu en kısa sürede çözüleceğine inancımız da sonsuzdur. Genel kurulumuza katıldığınız ve bize de güç verdiğiniz için Merkez birliklerim ve üyelerim adına çok teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

“UMUDUMUZ TAM”

Ak Parti MKYK üyesi ve Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, üreticileri daha umutlu bir Türkiye’nin beklediğini belirterek “Başta süt üreticilerimiz olmak üzere tüm üreticilerimizin de çok daha mutlu, çok daha geleceğe umutla bakacak bir Türkiye’de olacaklarına dair umudumuzun tam olduğunu bildirerek sözlerime başlamak istiyorum. Dünyada küreselleşmenin etkileri gün geçtikçe etkisini arttırmakta. Ülkemiz olarak baktığımız zaman bulunduğumuz coğrafya gereği, her daim insanoğlu var olduğu müddetçe de hep gözaltında olduğunu, insanların ilgisini çeken bir coğrafyada olduğunu görüyoruz. Dünya tarihine baktığımız zaman en fazla medeniyetin kurulduğu toprakların, Anadolu ve Trakya toprakları olduğunun bilincindeyiz. Bizler Türkler olarak 25. Medeniyetiz. Bizden sonra Mezapotamya topraklarında 10 medeniyet kurulmuş. Anlatmak istediğim bu topraklar herkesin gözünün üstünde olduğu, bizlerin daha fazla sahip çıkması için daha fazla çalışmamız gerektiğini hatırlatmak istediğimiz bir coğrafyada yaşıyoruz. Bakın 2010 yılında Arap Baharı adı altında başlatılan Akdeniz coğrafyasında hareketlenmeler oldu ve başta Tunus, Fas, Mısır gibi ülkelerde, rejim değişikliği ile devam etmek isteyen bir batı dünyasını görüyoruz. Ve bunun bir tesadüf olmadığını daha sonraki gelişmelerden de anlıyoruz. Nitekim Suriye’de, Irak’ta ve Türkiye’nin karıştırılmak istenmesiyle birlikte de Doğu Akdeniz’de bulunan doğalgaz yataklarının da bir tesadüf olmadığını görüyoruz. Bu anlamda dimdik duran ve gücünü milletimizden alan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye diğer ülkeler gibi olmadığını, her kuşun etinin yenmediğini Batı’ya ve tüm dünya ülkelerine göstermiştir.” Dedi.

“BÜYÜK BİR MÜCADELE VEREREK DESTEK VERMEKTESİNİZ”

“Bizler hep birlikte yöneticisiyle, yönetilenle, politikacısıyla, çiftçisiyle, esnafıyla memuruyla hep beraber birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz zaman çözülemeyecek hiçbir sorunumuz olmadığını biliyoruz.” Değerlendirmesinde bulunan Yel, “Siz değerli üreticilerimiz gerçek birer kahramansınız. Gerçekten gecenizi gündüzünüze katarak çok büyük mücadelelerle hem kendinizin hem ailenizin, ülkemizin ve milletimizin de kalkınmasına büyük bir mücadele vererek destek vermektesiniz. Hepinizin alnından öpüyorum ve teşekkür ediyorum. Gerçekten sizlerin bu mücadelesiyle ülkemiz de yarınlarına daha umutla bakmaktadır. Tarım sektörüne baktığımızda da Sayın bakanımız genç, dinamik ve gelecek vaat eden, bizlerin tarım sektöründen beklediklerimizi gerçekleştirecek bir potansiyele sahip. Ekibiyle beraber de bugüne kadar ki bir yıllık süreç içerisinde de çok başarılı projelere imza atmış ve dünya vizyonunu bilen kişiliğiyle de hep beraber hem süt üreticilerimizin hem hükümetimizden çözüm bekleyen tarım sektörünün sorunlarını çözme kabiliyetine sahip. Bundan sonraki süreçte de tüm birliklerimizle tüm üreticilerimizle beraber de Tarım Bakanlığımızın güzel çalışmalara imza atacağına inancımızın tam olduğunu bir kez daha ifade ediyorum.” Diyerek sözlerine noktaladı.

Tarım Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Ak Parti MKYK üyesi, Sivil Toplum Örgütlerinden sorumlu Başkan Yrd. İçişleri Komisyon üyesi Mustafa Yel, Tekirdağ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut, Genel Müdür ve Yardımcıları, Daire Başkanları ve çok sayıda üye katıldı.

Habertrak/Özlem İnan