DOLAR 32,2974 % 0.09
EURO 34,8037 % -0.03
GRAM ALTIN 2.413,79 % 0,19
ÇEYREK A. 3.946,54 % 0,19
BITCOIN 63.579,98 -0.97
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 10°

FİDE SATIŞLARI ARTTI

Son Güncelleme :

26 Nisan 2024 - 14:42

FİDE SATIŞLARI ARTTI

FİDE EKİMİ BAŞLADI

EN ÇOK DOMATES, BİBER VE KARPUZ FİDESİ SATILIYOR

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde sebze fideleri tezgâhlardaki yerini aldı. En çok satılan domates, biber, karpuz ve patlıcan fidesi oldu. Ayçiçeği ekimiyle birlikte aynı dönemde ekilen sebze fideleri pazar yerlerinde ve yol kenarlarında satılmaya başladı. Çiftçilerin, tarla ve bahçelerine ekmek için aldıkları domates, patlıcan, biber ve karpuz fideleri satışa sunuldu.

Çiftçiler, havaların ısınmaya başlamasını fırsat bilerek tarlalarına biber, patlıcan, domates, karpuz ve kavun fidesi ekimine başladılar.

Bahar aylarıyla birlikte tarlalarına ve bahçelerinde domates biber başta olmak üzere sebze yetiştirmek isteyenlerin fide almaya başlaması ile birlikte fide satışları başladı.

Süleymanpaşa ilçesindeki Perşembe pazarında ve yol kenarlarında fide satan esnaflar özellikle domates, biber, patlıcan ve karpuz fidesi satışını yaptıklarını ifade ederek, “Çiftçilerin ve bahçesi olan vatandaşların fidelere yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz. Çiftçiler genellikle bahçelerinde domates, biber, patlıcan ve karpuz yetiştirmek için alıyor ve ekimlerini yapıyorlar. Fidelerimiz tamamen organik olup hepsi doğal ortamda yetiştirilmektedir.” dediler. Habertrak/Salih Aydın