DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.851,25 0.161
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

ESKİ BELEDİYE BAŞKANINA ÖDÜL YERİNE CEZA

Son Güncelleme :

04 Temmuz 2019 - 12:04

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

 

Konumuz Reşat AYDINLI,1952 yılında Tekirdağ Belediye Başkanlığı yapmış insanlarımızdan birisi.

 

Bir süre önce eski belediye başkanlarının yakınlarına Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından plaketler verilmişti. Aynı zamanda şehrimizin geçmişinde yer almış yöneticilerin isimleriyle anılan sokaklara isimleri verildi.

 

Reşat Aydınlı’nın plaketini de İstanbul’da yaşayan kızı Gülçin Aydınlı Aksoy aldı. Babası Reşat Aydınlı’nın isminin 100.Yıl Alt Yolda Şehit Emniyet Müdürü A.Gaffar Okkan Parkının yanındaki sokağa ismi verildiğini öğrenince eş Erol Aksoy ile birlikte Tekirdağ’a geldiler. Babasının ismi verildiğini sandıkları sokağa gidince şaşırdılar.

 

Çünkü sokağın ismi Reşat AYDINLI değil, RECAİ AYDINLI olarak tescil edilmişti. İlgililere seslerini duyurmaya çalıştılar. İlgili denen yöneticiler; KIŞ UYKUSUNA yatmışçasına geri bile dönmediler. Gazetemize ulaştığında bir süre önce bu konuyu dile getirdim. Reşat AYDINLIYA AYIP, isimli yazımı köşemde yazdım. İlgili olan yöneticilerden yine ses yok…

 

Bu konudan hangi belediye başkanı, yöneticileri, memurları sorumlu olursa olsun bu iş büyük AYIP! Takdir ediyor, onurlandırıyorsunuz ama bu işi beceremiyorsunuz. Bir sokağın sokak ismi bile bu kadar alakasız, ilgisiz şekilde düzenlenirse, şehrimiz adına diğer işlerin nasıl yapıldığından kuşku duyan vatandaşlarımız bu işi öğrenen ve duyanlar gerçekten şaşırıp üzülüyor.

 

Her işe koşan Kadir Başkan, her telefona çıkan her eli sıkan BÜYÜK BAŞKAN bu küçük sanılan işe bir türlü et atmadı; ATAMADI! Niçin?

 

PARKLARIMIZ PARK OLMAKTAN ÇIKMIŞ

 

Halkın, halkımızın bazı yöneticilerden umudu kestiğini onların çağrıları sonucu gitmiş olduğum Şehit Emniyet Müdürü A.Gaffar Okkan Parkını görünce anladım.

 

100.Yıl Alt Yolda bulunan bölge insanı için çok önemli öneme sahip olan bu parkın ismi TOZ PİRELERİ ile anılır olmuş. Çimleri çoktan yolunmuş, sökülmüş, bakımsızlıktan yok olup gitmiş…

 

Parkın mahalle çocukları için önemi çok büyük. Dedeler, nineler, anne ve babalar sıklıkla çocuklarını, torunlarını bu parka çıkartıyorlar. İçinde bulunan ağaçlarıyla, çocuk parkıyla mahallenin ihtiyacını kendi çapında karşılayan bu parkın bakımsızlığı mahalle insanımızı umutsuzluğa itmiş.

 

İnsanımız, şu inanca sahip olmuş;”Siyasetçiler, belediye yöneticileri ancak seçim zamanı gelip elimizi sıkıyorlar. Bir sürü söz, sözler verip sonra da diğer seçim zamanına kadar uğramıyorlar.”

 

Ne hazin bir kayıp! Belediye bir sürü birimlerden; kurumlardan oluşmuş. Her kurumun başında müdürleri, müdür yardımcıları var. Belediye Başkanı ise bir orkestra şefi olması gerekirken, bütün müzisyenleri görüp gözlemesi gereken kulaklara sahip olması gerekiyorken, ya davulun, ya zurnanın sesine kurban gidiyorlar.

 

Halk neredeyse yalvarıyor; parlarımızı niçin bakmıyorsunuz? Sadece Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan Parkı mı? Birçok parkımız aynı durumda. Bir örnek daha; Ertuğrul Fırkateyn Parkı, yapıldığı zamandan beri kendi haline bırakılmış, sanki park değilmiş gibi hiçbir park görevlisinin umurunda bile değil…

 

Cüneyt Başkan, Kadir Başkan; lafa gelince bu şehrin iki çocuğu; iki insanı; NEREDESİNİZ? Park ve Bahçeler Müdürlükleriniz sadece şehrin merkezinde bazı yerlerin makyajıyla mı meşgul…

 

Şehit Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan Parkında kıyamadığımız, göz nurumuz olan çocuklarımız toz pireleri içinde eğleniyor; oyun oynuyorlar; sizleri hiç mi ilgilendirmiyor?