DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 62.866,52 -1.129
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“İtfaiye Teşkilatıyla gurur duyuyorum”

Son Güncelleme :

27 Eylül 2019 - 16:34

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

25 Eylül- 1 Ekim Yangından Korunma ve İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Program kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunulurken, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

“YANGINA HEMEN MÜDAHALE EDİLİNCE GURUR DUYDUM”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İtfaiyenin her zaman hazırlıklı olduğuna değinerek, “Herkesin söylediği şu ‘İtfaiye yarım saatte geldi. Suyu bitti’ Oysa ki sonradan aldığım her bilgi tamamen yanlış çıktı. İtfaiyenin her konuda hazırlıklı olduğu, kendini gösterdiği son derece teknolojik cihazlarla donattığımız bu teşkilat ilk ihbarın gelişinden yangının sönene kadar her kademesi kontrol altında ve kayıt altında olduğu için bu tür ihbarların asılsız olduğu ortaya çıkıyor. En canlı örneğini de söyleyeyim. Kendi itfaiye ekibimi test etme imkânı buldum. Bir başka birine telefon ettirdim. Dedim kaç dakikada gelecek? İhbarımızdan 6 buçuk dakika sonra itfaiye orman yangınına müdahale etti. Gördüm ve gurur duydum. Evi yanan veya felaketle karşılaşan insan bir an önce bitsin ister” dedi.

“İTFAİYE PERSONELİ CANLARI PAHASINA GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRİYOR”

Tüm itfaiye personelinin üstün bir gayetle çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Albayrak, “İtfaiyecilik, yüksek fedakârlık gerektiren zor ve riskli bir meslektir. Her daim görev başında olan itfaiye teşkilatımız, insanları ve diğer canlıları yangın başta olmak üzere deprem ve sel gibi doğal afete karşı korumakta ve gerektiğinde kurtarmaktadır. Tüm zorluklara rağmen itfaiye personelimiz üstün gayretle, hatta canları pahasına görevlerini yerine getirmektedirler.” Değerlendirmesinde bulundu.

“EKİPLERİMİZİN MÜDAHALE SEVİYESİ DÜNYA STANDARTLARIYLA EŞDEĞERDİR”

Albayrak ayrıca itfaiye ekiplerinin olaylara müdahale seviyesinin dünya standartlarıyla eşdeğer olduğunu vurgulayarak “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye teşkilatımız da modern araç – ekipmanları ve yetkin personeliyle oldukça iyi bir durumdadır. İtfaiye ekiplerimizin olaylara müdahale seviyesi dünya standartlarıyla eşdeğerdir. İtfaiye teşkilatımız, göğsümüzü kabartan başarılı çalışmalara imza atmıştır ve başarılı bir şekilde hizmet vermeye devam etmektedir. Gece-gündüz, bayram-tatil demeden, fedakârca görev yapan itfaiye teşkilatımız her türlü övgü ve takdiri sonuna kadar hak etmektedir. Bu vesileyle İtfaiye Dairesi Başkanlığımız bünyesinde görev yapan değerli çalışma arkadaşlarıma en içten duygularımla teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yangın ve doğal afetlerde yaşamını yitiren itfaiyecilerimizi rahmetle anıyor, yurdumuzun dört bir yanında her zaman görevinin başında olan tüm itfaiyecilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

Tarihi Valilik Binası önünde düzenlenen çelenk sunma törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Fatih Ünsal, Genel Sekreter Yardımcısı Emin Pehlivan, İtfaiye Dairesi Başkanı Cengiz Çelik, Zabıta Dairesi Başkanı Hasan Bayram, itfaiye dairesi personeli ve vatandaşlar katıldı.

Habertrak/Ayşe Keşkek