DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 64.075,99 1.558
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Şehir Hastanesi’ne köprülü kavşak

Son Güncelleme :

28 Eylül 2019 - 13:43

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

AK Parti Milletvekili Mustafa Yel, ayrıca Şehir Hastanesi’nin önüne mutlaka köprülü bir kavşak yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “İki hafta önce Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ziyarete gittim. Şehir Hastanesi önünde bir yol yapılmasının zorunluluğu konuşuldu. Bununla ilgili de çalışma yürütülüyor. Uygulama çalışması hastanenin biraz ilerisinde gerçekleştirilecek.” dedi.

Yel, Habertrak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cenap Kürümoğlu’na nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Çorlu yolunan tamamlanmayan kısmının yapımının Çorlu Belediyesi’ne ait olduğunu ifade eden Yel,  “Çorlu yolunun yarım kalan kısmı Belediye’ye ait, Karayolları’na ait değil. Bir şehrin malum imar sahası var. Yerleşik yeri var. Oraları Belediye’ye ait oluyor ve Karayolları bunu uzun süredir hem Çırakbayırı dediğimiz Ergene tarafından gelen yol, hem de Tekirdağ Karatepe’den yaklaşma istikametinden itibaren yaklaşık 5-6 kilometrelik bölüm var orada. Orası Çorlu Belediyesi’ne ait. Çorlu Belediyesi yaparsa yapar. Onun dışında Karayolları’nın hükümlülüğünde değil. Marmaracık ile Karatepe arasına yeni bir yol yapılıyor. Son kavşak çalışmaları var. Ekim ayı içerisinde orası açılacak inşallah. Karatepe’den Marmaracık ve Ergene’ye doğru giden bir yol var. Her yere gitmek için biz ne yapıyorduk?  Çorlu’ya girmek zorundayız. Çırakbayırı denilen askeriyenin önünü kullanıyoruz. Hiç oraya girmeden direkt olarak bu yolu kısaltmış olacak. 6 kilometre duble yol.” ifadelerini kaydetti.

“ŞEHİR HASTANESİ’NİN ÖNÜNE KÖPRÜLÜ KAVŞAK YAPILMALI”

Şehir hastanesinin önüne yol yapılması gerektiğini aktaran Milletvekili Yel, “İki hafta önce ben Karayolları Bölge Müdürlüğüne hayırlı olsun ziyaretine gittim. Tekirdağımız’ın da tüm bu yollarla ilgili sorunlarını dile getirdim.  Orasının da şu anda projelendirme çalışması bitmiş. İnşallah çalışmaya da başlayacaklar yakın zamanda öyle bir konu görüşüldü. Çünkü Hayrabolu tarafından gelip Muratlı Caddesi’nden geçen araçlar Değirmenaltı kavşağına kadar gidip gelmek zorunda kalacaklar. Yeni yapılan şehir hastanesinin orası köprülü kavşak olması gerekiyor. Orada mutlaka Şehir Hastanesi önünde bir yol yapılmasının zorunluluğu konuşuldu. Bununla ilgili de çalışma yürütülüyor.” diye konuştu.

“KAMU YARARINA DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR”

Asyaport tarafından talep edilen boşaltma, yükleme ve elleçleme istasyonu için kamu yararına hizmet odaklı hareket edilmesi gerektiğini kaydeden Yel, “Demir yolunun limana bağlanması gibi Asyaport’un bir talebi yok. Demir yolunun kendi içerisinde gelmesiyle talebi yok. Tam tersine onun bu bizim Malkara yolunun altında bir boşaltma yükleme istasyonuna ihtiyacı var. Öyle bir talebi var. Hatta birkaç noktada da var. ‘Elleçleme istasyonu’ diyoruz yani indirme ve bindirme konteynerleri orada bu işin yapılabileceğini ifade ediyor. Dolayısıyla o konudaki talepler demir yolu gidebilmesi için çok uygun, fiziki şartlar uygun değil. Yüksekte yol kalıyor. Barbaros’ta da çok aşağı eğimden dolayı yapılamıyor. Bu Altınova, Barbaros, Kumbağ kavşağımız var. Orada böyle bir yer var. Orayı talep ediyorlar. Limanı genişletmek istiyorlar. Ekolojik dengenin bozulması konusunda bilimsel konuşmamız lazım. Asyaport Limanı yapılmadan önce de 2006-2007 yıllarında bunlar dile getirildi. Limanı yapılacağı zaman bir grup insan geldi ve gitti. Bende ‘Vali Yardımcısıyken bu işin önüne geçilsin. Kumbağ’a bitecek falan denildi.’ Tam tersi Kumbağ’a zararı olmadığı gibi çok güzel bir plaj oluşturdu. Müthiş bir plaj oluşmasıyla insanlar denize giriyor. Tertemiz, hiçbir sıkıntısı da yok. Deniz pırıl pırıl. Kamu yararına mutlaka dikkat etmemiz gerekiyor. Ama koruma kullanma dengesi dediğimiz çağdaş dünyada bir yeri korurken aynı zamanda kullanalım mantığı var. Kullanırken de koruyalım aynı zamanda. O bakımdan buralardaki inceleme, ÇED sürecini yaptıktan sonra değerlendirilmeli. Ondan önce bir şey deme imkânımız yok. ÇED süreci başladı. Yapılsın. Ona göre değerlendirmek daha iyi olur.” İfadelerini kaydetti.

“YASALARA AYKIRILIK VARSA DİKKAT EDİLMELİ”

Yel, yasalara aykırılık, mahkeme kararı gibi konuların da üzerinde durulması gerektiğini ifade ederek, “Benim bildiğim Asyaport’ta bin kişi çalışıyor. Yeni kapasite artışı ile 400 kişi istihdam edilecek. 400 kişinin çalışacağı Tekirdağ ekonomisine müthiş derece katkısı olan şirket merkezinin, burada olduğu bizim yerel yönetimlere de Ankara’dan gelecek olan payın yükselmesini sağlayan liman orası. Bunlara gözü kapalı karşı gelmemek lazım bence. İyi değerlendirmek lazım. Nehirden gelen atık DSİ veya belediye tarafından kontrollü olmuştur. Bugüne kadar böyle bir sorun iletilmedi. Yasalara aykırılık varsa uygun değilse mahkeme kararı varsa tabi meselelere iyi bakmak gerekir.             Yapılan işlem mahkemenin verdiği karar mı? Ona bakmak gerekiyor. Zaten yasaya aykırı bir şey olduysa buna kimse cesaret edemez. Cesaret etseniz zaten yine mahkemeden dönecek.” değerlendirmesinde bulundu.

“2020’DE ŞEHİR HASTANESİ TAMAMLANACAK”

Hükümet tarafından Tekirdağ’a yapılacak plan ve projeler hakkında bilgi veren Milletvekili Yel, “Bizim hükümet olarak planlarımız arasında devam edenleri söyleyeyim: Tekirdağ- Hayrabolu yolumuzu hızlandırmak istiyoruz. İyi de gidiyor. Hayrabolu’ya yakın kısmından bahsediyorum. Yaklaşık 4 kilometresi bu yılın sonuna kadar ulaşıma açılacak. Geçenlerde yerinde incelemelerde yaptık. Müthiş büyük bir çalışma.  4 kilometrelik kısmı açılacak.  2020’nin Haziran ayında şehir hastanesi tamamlanacak. Böylece 525 yataklı olan şehir hastanesini 600 yatağa çıkarma imkanımızda olabilir. 600 yataklı şehir hastanemiz bitecek. Şehir hastanesine gelen hasta sayısına göre yapılan işlem var. Özel sektörde, ‘şu sayıda sana hasta gelecek, gelmediği takdirde ver paramı’ deme sistemi, şehir hastanelerinde yok. Bu tamamen özel sektör. Burada bir fizibilite yapılıyor. Gelen hasta sayılarına bakıyor. Kendisine maliyeti hesaplıyor. Ona göre yatırım yapıyor. Ama gelmeyecek bir hastanın parasını da devlet vermiyor. Buradaki devlet hastanesi devam etmeyecek. Tabi alternatifler söz konusu. TOKİ’ye verilip, değerlendirilebilir. Şehir parkı yapılabilir. Üniversitemizin belli bölümleri açılabilir gibi çeşitli alternatifler üzerinde çalışılıyor.” şeklinde konuştu.

Habertrak/Ayşe Keşkek