DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 62.918,71 -2.382
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Tekirdağ’a altı yeni ambulans daha

Son Güncelleme :

04 Temmuz 2019 - 13:18

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi’ne Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Anne Dostu Hastane unvanı verildi ve ambulans devir teslim töreni gerçekleştirildi.

İki adet Süleymanpaşa, bir adet Kapaklı, bir adet Çorlu, bir adet Ergene, bir adet Muratlı’ya kazandırılmak üzere altı ambulansın devir teslim töreni gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, devir teslimi yapılan ambulanslarla birlikte ambulans sayısının 63’e çıktığını kaydederek, “Altı adet ambulansı teslim etmek için buradayız. Daha önce de dört ambulans kısa bir süre önce hizmete girmişti. Sayın Valim, 33 tane 122 istasyonumuz var. Toplam personel sayımız 384 bunlara UMKE ekibi de katarsak, 125 kişi daha katabiliriz. Bugün katılan ambulanslarımızla birlikte ambulans sayımız 63’e çıkmakta. İnşallah ambulanslarımız hayırlara vesile olur. Kazasız belasız güzel bir şekilde hizmet eder.” diye konuştu.

“AMBULANSLAR HASTANELERDEN DAHA DONANIMLI HALDE”

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım geçmişteki sağlık kuruluşlarından şu an ki ambulansların donamının çok iyi olduğunu ifade ederek, “Hakikaten bugünün vazgeçilmez araçlarından sağlık söz konusu olduğunda ambulansların vazgeçilmezliği ile ortada. Ambulanslara eskiden başka bir şey söylüyorduk. Hatırlayanlar var mı? Eskiden ne diyorduk? Cankurtaran. Aslında ben cankurtaran lafını daha sevimli, daha sıcak hatta daha da yardımcı görüyorum. Fakat bütün Dünya’da ambulans kullanıldığı için biz de ambulans olarak kullanmaya devam ediyoruz. Ancak yine de vatandaşımız arasındaki adı cankurtaran. Vatandaşın o gelen araca bakış açısını ifade ediyor. ‘Tamam’ diyor geldi. Can kurtaracak. İçindeki donanımı ile personeliyle bugünün ambulansları geçmişimizde hastanelerden, sağlık ocaklarından hatta hastanelerden bile daha donanımlı haldeler. Neredeyse içinde küçük ameliyatların bile yapılabileceği imkânlar sağlıyor. Buna ihtiyacı olan kişiler evinden, işyerinden, bulunduğu yerden en yakın sağlık kuruluşuna gelene kadar bile içerde müdahale edilebiliyor. Daha donanımlı sağlık merkezinde iletişimde oldukları için içinde bulunan yaralı olsun. Rahatsızlanmış kişi olsun. Bunlara anında müdahale edilebiliyor. Görüş alışverişinde bile bulunulabiliyor. Bugünün ambulanslarında pek çok donanım geçmişteki hastanelerimizden daha iyi durumda.” şeklinde konuştu.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Zafer Soykırlı, İl Müftüsü İsmail İpek, idareciler ve sağlık çalışanları katılım gösterdi.

Ardından Vali tarafından ambulans şoförlerine anahtarları teslim edildi.

Habertrak/Özlem İnan