DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 62.988,87 -2.331
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Tekirdağ’ın sporu için tarihi buluşma

Son Güncelleme :

01 Temmuz 2019 - 12:29

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün’ün ev sahipliğinde moderatör Yaşar Sevinç’in sunumu ve 51 sporcunun katılımıyla gerçekleşen akşam yemeği ve istişare toplantısı hedefine ulaştı.

Tekirdağspor’un 1970’li yıllarda üç yaşındaki maskotu olarak müsabakalara çıkan; AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, gecenin onur konuğu olarak programda yer aldı.

Yel, hem Tekirdağspor hem de Tekirdağ’da ki spor alanlarının her türlü gelişime destek vereceklerini kaydetti.

Çiftlikönüspor’un kurucusu ve sıkı bir Tekirdağspor taraftarı olarak Tekirdağspor’a her zaman maddi ve manevi destek veren Nazmi Yel de gecede yerini aldı ve seksen yıllık spor yaşamından kesitler sundu. Eski anıları ile misafirleri eski yıllara götürdü. Bir döneme imza atmış her biri başarılı birer sporcu ve yönetici olan daha sonraki yıllarda antrenör olarak görev yapan eski sporcuların bir arada bulunmaları, geçmişi yad etmeleri, görmeye değer nitelikte oldu.

Tekirdağspor çay bahçesinde toplanılarak, hep birlikte Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren Gazi futbolcu Erdinç Süresoy’u ziyaret ile devam edildi. 61 sporcu bölüm bölüm Süresoy’u ziyaret ettiler. Tekirdağspor’un Başkanı Mülahim Kuru ve yöneticilerden Avukat Sevilay Bozdoğan, Milletvekili Mustafa Yel ve Habertrak Gazetesi Ailesi Sürsoy’a çiçek sundular.

Tekirdağspor Kulübü Başkanı Mülahim Kuru, Tekirdağspor’un sarı siyahlı formasını Süresoy’a giydirdi. Şapkasını takdim etti. Ahde vefa örneğinin sergilendiği bu ziyarette Erdinç Süresoy ve ziyaretçi sporcular duygu dolu anlar yaşadı.

Topluca hastaneden ayrılan duayen sporcular, Kredi Yurtlar Kurumu yemekhanesinde buluştular ve Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ahmet Üzgün’ün ev sahipliğini yaptığı akşam yemeğini topluca yediler ve toplantı salonuna indiler.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ahmet Üzgün, Tekirdağspor Kulüp Başkanı Mülahim Kuru ile birlikte salonda bulunan Tekirdağ’ın sporuna hizmeti geçen değerli sporcular ve moderatör Yaşar Sevinç’in sunumu ile Tekirdağspor’un dünü, bugünü, yarını Tekirdağ ilindeki spor ile ilgili eksiklikler tek tek dile getirildi.

Tekirdağ İlinde sporun gelişmesi için yıllardır mücadele veren spor gönüllüsü Kamil Baştuğan, Nasıl sporcu yetiştirilir? Üst liglere transfer edilir? Konularında açıklamalarda bulundu.

Tekirdağspor’un yeni antrenörü Hayan Hoca tanıtıldı ve görüşleri alındı. Salonda bulunan tek kadın Tekirdağspor yöneticisi Avukat Sevilay Bozdoğan, “Ben bu akşam Tekirdağspor’u yeniden tanıdım. Yarım yüzyıllık Tekirdağspor anılarını dinledim. Çok mutlu oldum” ifadelerini kaydetti.

Kaptan Ziver Hoca, yaşanan şampiyonluğu ve bu gecede yaşamış olduğu mutluluğu dile getirdi. Cengiz Diril, duygu ve düşünceleri ile tavsiyelerde bulundu. Yılmaz Eşme, Tekirdağspor’lu olmanın farkındalığını anlattı.

Münüp Karanlık, 52 yıl öncesinden başlayan günümüze kadar ki anılarını, tavsiyelerini dile getirdi. Tekirdağspor’un ilk golcüsü olan Tufan Yıldırım; “Nereden geldik? Nereye gidiyoruz?” Diyerek, dünü ve bugünün yorumunu yaparak tavsiyelerde bulundu.

Tekirdağ’ın ilk milli sporcusu olan Rüştü Eren, tavsiyeleri ve neler yapılması gerektiğini anlattı. İlk şampiyon Tekirdağspor’un kalecisi Adil ise bu tür istişare toplantılarının güzelliğinden bahsetti. Mutluluğunu dile getiren şampiyon takımın sağ beki Süleyman, tüm Tekirdağspor kamuoyuna teşekkür etti. Kaptan hoca Fahrettin İyen, tavsiyelerde bulundu. Yapılan doğruları ve eksiklikleri dile getirdi.

Kaptan Naci Hoca, birlik beraberlikten altyapının bir an önce tamamlamalarından yana olduğunu belirtti. Ahmet Pekdoğru, Tekirdağspor için bu tür toplantıların devam etmesi, eski sporculara gereken önemin verilmesi gerektiğini dile getirdi. Kaptan Nihat, altyapının önemini, hizmeti geçen bütün sporculara gereken ilgi ve alakanın gösterilerek, kulüp bünyesinde yer almalarının sağlanmasını istedi.

Turgay Kartaldoğan, bu gece çok mutlu olduğunu, birlik ve beraberliğin devamını arzu ettiğini vurguladı. Kaleci Resul heyecandan az konuşarak, herkese teşekkür etti.

Zeki Demirkıran, her zaman Tekirdağspor için göreve hazır olduğunu belirtti. Şampiyon takımın unutulmaz yıldızı Şahap Pakol, eski futbolculara sahip çıkılmasını, birlik ve beraberlik içinde mücadele edilmesine dikkat çekti.

Tekirdağspor Kulüp Başkanı Mülahim Kuru, toplantının Tekirdağ sporuna çok büyük fayda getireceğini vurgulayarak, “Bizler daha yeniyiz. Bir ay bile olmadı. Bizlere süre tanıyın. Tekirdağspor özlenen yerde” dedi.

Toplantının ev sahibi düzenleyicisi olan Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ahmet Üzgün ise “Sizleri tanımaktan son derece mutlu oldum. Tekirdağ’ın tarihini yaşamış oldum. Sizlere evimizin kapısını açtım. Hoş geldiniz. Bizleri onurlandıran Milletvekili Mustafa Yel’e de teşekkür ederim.” Dedi.

Habertrak/Özlem İnan