DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.604,95 1.05
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Vali Yıldırım’ın Kurban Bayramı mesajı

Son Güncelleme :

09 Ağustos 2019 - 14:18

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Vali Yıldırım mesajında bayramların birlik ve beraberlik duygularının perçinlendiği çok özel ve anlamlı günler olduğunu belirtti.

Bayramlarda küslük ve dargınlıkların bir kenara bırakılması gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Bayramlar karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği, dargınlıkların unutulduğu, toplumsal barışın, millet olma bilincinin ve birlikte yaşama iradesinin güç kazandığı günlerdir. Bu manevi ve müstesna günleri, dargınlık ve kırgınlıklarımızı bir kenara bırakarak, sevgi dostluk ve kardeşlik duygularımızı en yoğun şekilde güçlendirerek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için fırsata çevirmeliyiz”dedi.

Yıldırım, “Hac ibadetinin gerçekleştirildiği; dilleri, ırkları, kültürleri ve coğrafyaları farklı milyonlarca Müslümanın, Arafat meydanında, dualar eşliğinde, müstesna bir kardeşlik manzarası sergilediği bu günlerde; Hac ibadeti için mübarek topraklarda bulunan kardeşlerimizi tebrik ediyor, Haclarının ve kurbanlarının kabul olmasını diliyorum. Türkiye’de bilhassa büyükşehirlerimizde, kurban kesen vatandaşlarımızın hijyen şartları içinde, uygun yerlerde kurbanlarını kesmelerini, sonrasındaki atıkları başkalarını rahatsız etmeyecek ve çevreyi kirletmeyecek şekilde bertaraf etmelerini önemle istirham ediyorum” açıklamasında bulundu.

Yıldırım, “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerekli önlemler alınmıştır. Seyahate çıkacak vatandaşlarımızdan trafikte azami derecede dikkatli olmalarını ve trafik kurallarına riayet etmelerini temenni ediyorum” İfadesinde bulundu.

Habertrak/Özlem İnan