DOLAR 32,4177 % 0.13
EURO 34,8463 % 0.06
GRAM ALTIN 2.404,41 % 0,32
ÇEYREK A. 3.931,21 % 0,32
BITCOIN 59.551,99 3.785
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

İLÇE HALKI MAĞDUR OLUYOR

Son Güncelleme :

15 Ocak 2024 - 11:18

İLÇE HALKI MAĞDUR OLUYOR

HALK DİREKT OTOBÜS İSTİYOR

AK PARTİ GRUBU ÖNERGE VERDİ

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinden merkez Süleymanpaşa’ya direkt belediye otobüsünün olmaması ilçe halkını mağdur ediyor. Özellikle yaşlılar, hastalar ve öğrencilerin zorluk yaşadığı Ergene’de, Süleymanpaşa’ya direkt ulaşım hizmeti verilmesi talep ediliyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ocak ayı toplantısında, Tekirdağ’ın Ergene ilçesinden merkez Süleymanpaşa’ya doğrudan otobüs seferlerinin bulunmaması gündem konusu oldu. İlçe sakinlerinin toplu ulaşım konusunda büyük bir sıkıntı yaşadığını belirten AK Parti grubu, verdiği önergeyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden (UKOME) günün belirli saatlerinde direkt seferler düzenlenmesini istedi.

MECLİSE ÖNERGE VERİLDİ

AK Parti grubunun verdiği önergede, “Ergene ilçemizde yaşayan hastalarımız, öğrencilerimiz ve gençlerimiz Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine direkt ulaşım istiyorlar. Öğrenim, staj, kurs ve kurumlardaki işlemleri için hafta içi ve hafta sonu Ergene ilçesinden Süleymanpaşa ilçesine direkt gelip gitme gereksinimi duymaktadır. Bu konuda Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimiz gibi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve UKOME tarafından Tekirdağ’dan Ergene ilçemize belirli saatlerde araç tahsis edilmesini talep ediyoruz” ifadeleri kaydedildi.

Önerge oy birliğiyle meclis gündemine alındı. Habertrak / Serhat Yeşilipek