DOLAR 32,3136 % -0.23
EURO 34,8456 % -0.2
GRAM ALTIN 2.388,25 % -0,22
ÇEYREK A. 3.904,79 % -0,22
BITCOIN 63.712,16 -0.037
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Bir yılda değişen bir şey olmadı”

Son Güncelleme :

08 Şubat 2024 - 12:21

“Bir yılda değişen bir şey olmadı”

Kahramanmaraş depremlerinin birinci yıl dönümünde Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi tarafından basın açıklaması yapılarak ülke genelinde depreme karşı alınmayan önlemler gündeme getirildi. Eylemde okulların güçlendirilme çalışmalarının çok fazla aksadığına dikkat çekildi.

TAM DONANIMLI OKULLAR YAPILMALI

Eğitimciler adına açıklama yapan Eğitim-Sen Şubesi adına açıklamayı yapan Örgütlenme sekreteri Özgün Lebe; “6 Şubat depremi olmasaydı Çorlu ilçemizde birçok okul güçlendirme ihtiyacı olmasına rağmen açılacakken, deprem sonrası bu okulları ani ve hazırlıksız bir kararla yakınındaki okullarla birleştirilmiş ve bu okullar ikili öğretime dönmüştür. Buradan görüldüğü üzere yetkililer ‘bir şey olmaz’ düşüncesiyle hareket etmekte ve gerekli önemleri almamakta, planlamaları yapmamaktadır. Tekirdağ’da onlarca okul, yüzlerce öğretmen ve binlerce öğrenci ikili öğretim denen garabetle karşı karşıyadır. Çocuklarımız işte böyle bir zihniyetin hazırladığı okullarda okumaktadır. İlimizde derhal yeterli ve tam donanımlı okullar yapılarak bu niteliksiz sistemden uzaklaşılmalıdır.” diye konuştu.

“BEYAZ ÖNLÜĞE DEĞİL, SICAK YEMEĞE İHTİYAÇ VAR”

Örgütlenme sekreteri Özgün Lebe; konuşmasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e de seslenerek, şöyle dedi: “Sayın bakan, öğretmenlerin beyaz önlüğe ihtiyacı yok. Öğretmenlerin, okullarında ücretsiz bir öğün sıcak yemek sunulmuş, karnı tok, sırtı pek, gözleri gülen öğrencilere ihtiyacı var. Öğretmenlerin beyaz önlüğe değil; güvenceli, kadrolu, eşit işe eşit ücret ilkesinin uygulandığı, liyakatin esas olduğu bir çalışma yaşamına, insan onuruna yaraşır ücrete ihtiyacı var. Sayın bakan, ülkemiz eğitim tarihine öğretmenlere beyaz önlük dağıtan bakan olarak değil, eğitim sisteminin yapısal sorunlarına dair köklü çözümler için sahici adımlar atan bir milli eğitim bakanı olarak geçebilirsiniz. Bu tercih, bu imkan sizin. Bize iktidarlar saygınlık ve değer kazandıramaz, bahşedemez. Biz ancak öğrencilerimize, velilerimize ve okullarımıza sahip çıkarak, mesleğimizi en iyi şekilde icra ederek, laik, demokratik, bilimsel ve kamusal eğitimi savunarak, her koşulda çocuklarımızın üstün yararını gözeterek kendi saygınlığımızı kendimiz tesis edebilir, kazanabiliriz. “ diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek