DOLAR 32,3136 % -0.23
EURO 34,8456 % -0.2
GRAM ALTIN 2.388,25 % -0,22
ÇEYREK A. 3.904,79 % -0,22
BITCOIN 63.712,16 -0.037
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

19 mayısta “ittifaklar” birbirine girdi

Son Güncelleme :

19 Mayıs 2020 - 13:58

19 mayısta “ittifaklar” birbirine girdi

Tekirdağ’In merkez ilçesi Süleymanpaşa’de Valilik önünde düzenlenen  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına gölge düştü.Kutlamaların başlangıcı olan  çelenk sunma töreninde saygı duruşunda bulunulmamasına CHP’den sert tepki geldi.

19 MAYIS TÖRENLERİNDE SİYASİ ÇEKİŞME

Tekirdağ’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının başlangıcı olan törende; tarihi valilik binası önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Törene;AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri MKYK üyesi Mustafa Yel, Çiğdem Koncagul CHP Milletvekili Candan Yüceer,  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, CHP İl Başkanı Şener Saygın, İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya, Gelecek Partisi İl Başkanı Recep Nişancı ve çok sayıda partililer ile vatandaş katıldı.

SUNUCU ŞAŞIRDI MÜDÜR MÜDAHALE ETTİ

Törenlerde sunucu İstiklal Marşı okunacağını söylemesine üzerine Saygı Duruşu’nda bulunulmamasına CHP’den ve bir grup vatandaştan tepki geldi. İstiklal Marşı’nın bitmesinin ardından CHP’liler Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Üzgün’e töreni tekrarlamasını istediler.Bunun üzerine kısa süreli bir tartışma yaşandı. Sunucu törenin tekrar edileceğini ve saygı duruşunda bulunacaklarını anons edince Vali Aziz Yıldırım’ın talimatıyla Üzgün, yönetmelik gereği saygı duruşu yapılmayacağını söyleyerek sunucuya geri adım attırdı.

Tören; Üzgün’ün bu müdahalesi sonucu sona erdi.

CHP, MUSTAFA YEL’İ UYARDI

CHP’lilerin, AK Parti Milletvekili Yel’e “Sayın Yel herşeyi kadük yapıyorsunuz. Bayrak bile göndere doğru çekilmedi. Lütfen töreni tekrar edin” diyerek  tepkilerine devam etmesi üzerine milletvekili Yel, Üzgün’e “Yönetmelik neyse onu uygulayın” şeklindeki sözlerle yanıt verdi.

AK PARTİ VE MHP’LİLER TÖREN ALANINDAN AYRILDI…

CHP’lilerinde bu uygulama karşısında saygı duruşunda bulunacaklarını belirtmeleri üzerine Gençlik Spor personeli, AK Parti ve MHP’liler meydandan ayrıldı.

CHP, İYİ Parti ve Gelecek Partililer saygı duruşunda bulunarak tekrar İstiklal Marşı’nı söyledi.

GENİŞ KATILIM VARDI

Törenlerin ardından CHP ve İYİ Parti birer basın açıklaması yaparak saygı duruşunda bulunulmamasını kınadıklarını kaydetti.

Bu arada bir önceki ulusal bayramımız olan 23 Nisan kutlamalarına da az sayıda kişi katılmış tepkilere neden olmuştu. 19 Mayıs törenlerinde ise bütün siyasi parti temsilcilerinin geniş katılım gösterdiği görüldü.

YÖNETMELİK NE DİYOR?

Bakanlar Kurulunun 16 nisan 2012 tarihli19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri ile ilgili yönetmeliğin 6.Maddesinin 4.fıkrasında yer alan ve 5 Mayıs 2012 tarihinde resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre;”Atatürk anıt veya büstüne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü,bunun bulunmaması halinde mülkü amirin görevlendireceği bir müdürlük tarafından çelenk konulur.

Çelenk konulduktan sonra İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilir.”

Programda tören geçişi ve tebrigata yer verilmez.”