DOLAR 32,2234 % -0.11
EURO 34,9331 % 0.17
GRAM ALTIN 2.444,47 % 0,49
ÇEYREK A. 3.996,71 % 0,49
BITCOIN 60.929,86 0.057
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Babaeski Devlet Hastanesi’nde bir ilk gerçekleşti

Son Güncelleme :

30 Aralık 2017 - 11:32

Babaeski Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi’nde, Alzheimer teşhisi ile yatan yutma güçlüğü sebebiyle beslenemeyen,  hastaya Mide Beslenme Tüpü (PEG) takıldı.

Geçtiğimiz yıllarda hizmete giren, Türkiye’nin örnek ikinci Hastanesi Babaeski Devlet Hastanesi’nde bir ilk daha gerçekleşti.

Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Yusuf Arıca, tarafından gerçekleştirilen işlem,  anestezi altında oldukça başarılı geçti.

Op. Dr. Arıca, “Bu işlemi; yutma güçlüğü sebebi ile ağız yoluyla beslenemeyen, bu durumu 3-4 haftadan fazla devam edecek olan hastanın,  zayıflamasını ve beslenme bozukluğuna bağlı ortaya çıkabilecek olumsuzlukları önlemek amacı ile gerçekleştirdik.  Ağızdan endoskopi ile girerek midede en uygun yere beslenme tüpü yerleştirildi. Hastanın beslenme işlemi bundan böyle tüp aracılığı ile yapılacaktır. Hastamızın genel durumu oldukça iyi” dedi.

Arıca; şöyle devam etti; “İnme, kafa travması, beyin tümörü, yemek borusu ve yutakta tıkanıklıklara sebep olan kanserlerde, Alzheimer, Parkinson gibi nörolojik hastalıklarda, beslenme yetersizliği ve genel durum bozukluğu olan hastalarda uygulanabilecek olan mide beslenme tüpünün Peruktan Endoskopik Gastrostomi (PEG) takılabilmesi için hastanemizde tüm koşullar mevcuttur.”  Habertrak/Metin Karakuş